Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russebussen er registrert for 21. Da de ble stoppet av politiet ramlet det ut 58 personer

- Et klinkende klart førerkortbeslag, mener politiet.

FOTGJENGERE: Godt over 50 festglade russ måtte pent finne seg andre transportmidler da russebussen deres ble stanset og avskiltet på grunn av ekstrem overlast i Stavanger i natt. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB Scanpix
FOTGJENGERE: Godt over 50 festglade russ måtte pent finne seg andre transportmidler da russebussen deres ble stanset og avskiltet på grunn av ekstrem overlast i Stavanger i natt. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et titall tenåringer på Vestlandet må ut og jakte på en ny sjåfør, etter at politiet stoppet russebussen deres på Tjensvoll i Stavanger natt til i dag.

Politiet stoppet og kontrollerte bussen, som er registrert for 21 personer, like før klokka 04.30 i natt. Ut av bussen kom det 58 personer.

- Her er det snakk om en buss med tre ganger så mange mennesker om bord som bussen er sertifisert for. Det er ikke bra. Loven er lik for alle, også for russen, sier operasjonsleder Jøran Solheim i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Sjåføren, en norsk statsborger av utenlandsk opprinnelse i 40-åra, ble anmeldt og fratatt førerkortet.

- Det er et klinkende klart førerkortbeslag, sier Solheim som samtidig opplyser at sjåføren nektet å gå med på at politiet skulle inndra førerkortet.

- Så lenge han ikke samtykker så må saken gå til retten innen tre uker. Vi må nå først ta avhør av sjåføren, og få høre hans forklaring, sier operasjonslederen.

- Fikk ikke flere sjanser

Om mulig endte natta verre for en russegjeng fra Bærum, som i natt måtte se at politiet kom og tok skiltene, ifølge Budstikka.

Politiet rykket ut til Sørkedalen i Oslo, etter meldinger om bråk og ordensforstyrrelser. Der påtraff de russebussen, som har blitt stoppet av politiet mer enn én gang de siste ukene.

- Bussen har vært innblandet i flere ordensforstyrrelser tidligere, og fått flere pålegg de siste 14 dagene. Nå fikk de ikke flere sjanser, det var slutt på tålmodigheten, sier politiets operasjonsleder Gjermund Stokkli, til avisa.

Budstikka skriver at den aktuelle bussen nå står parkert i Bærum, uten skilter.

Totalt har politiet i Asker og Bærum hatt 13 oppdrag de siste timene som følge av bråk fra russen.

- Folk ringer og er mildt sagt irriterte. Det er stort sett støy det går i, men en melding handlet om at det var amper stemning mellom flere russ på Bærums Verk, sier Stokkli til avisa.

Ifølge politiet skal det være konflikt mellom medlemmer tilhørende forskjellige russebusser, men politiet sier de klarte å roe gemyttene.

KVINNEDAGEN: Den internasjonale kvinnedagen feires hvert år den 8. mars. Men hva vet egentlig årets russ om likestilling og stemmerett? Video: Frida Andersen / Musikk: Epidemic sound, Rignes Ronny Vis mer

Tok skiltene etter slåsskamp

Mellom midnatt og klokka 6 natt til Kristi himmelfartsdag kom det inn mellom 28 og 30 meldinger om støy og høy musikk til Øst politidistrikt, melder NTB. Også politiet i Agder og Nordland melder om mye bråk fra russen i løpet av natten.

I natt måtte også politiet i aksjon i Ytre Enebakk, etter meldinger om et masseslagsmål mellom medlemmer av flere russebusser, like etter klokka 3 i natt, melder TV 2.

- Vi sendte et par patruljer og fikk bistand fra Oslo. Innen politiet ankom stedet var slåssingen avsluttet. Det var imidlertid mye folk der, som fikk beskjed om å forlate stedet, sier operasjonsleder Stine Bjerke til kanalen.

En av bussene politiet stoppet hadde 60 personer om bord, men var bare registrert for 32. Dermed var det nok en bussjåfør som måtte se at førerkortet ble beslaglagt.

- Russebussen har fått bruksforbud av politiet til mandag klokka 9, og den er avskiltet, sier Bjerke til kanalen.

Politiet opplyser på Twitter at det også var flere mindreårige på stedet, og at foreldre har blitt kontaktet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media