Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russefest ute av kontroll. Russ beit og sparket politi - sju arrestert

- Først begynte ungdommen å kaste flasker mot politiet, så steiner og til slutt gikk de løs på en politibil og tjenestemenn.

ANGREP POLITIET: På en russefest i Bergen ble politifolk angrepet da de kom til stedet. Foto: Bergen Foto og Media
ANGREP POLITIET: På en russefest i Bergen ble politifolk angrepet da de kom til stedet. Foto: Bergen Foto og Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):

  • Vet du noe mer om saken? Har du bilder? Tips oss på 2400@db.no

Klokka 05.22 i natt meldte politiet i Hordaland om en russefest ute av kontroll ved Glasskaråsen i Bergen.

Da politiet ankom stedet, ble deres tjenestemenn angrepet.

Politifolk ble slått, bitt og sparket og flere ungdommer sprayet med pepperspray under bråket, melder NTB. Sju russ ble arrestert.

Politiet meldte selv at det var rundt 60-70 ungdommer på stedet, og det skal ha vært snakk om en «slippfest for russen».

Aggressiv stemning

Rundt 20 minutter etter den første hendelsen meldte politiet at situasjonen har eskalert til flaske-kasting og skader på biler i området. Det skulle altså eskalere videre.

- Da politi kom til stedet meldte de raskt om at det var 60–70 ungdommer der og fullstendig kaos. De ba om å få snakke med eier, men så ble stemningen så aggressiv at de måtte trekke seg ut og be om assistanse, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til NTB.

- Først begynte ungdommen å kaste flasker mot politiet, så steiner og til slutt gikk de løs på en politibil og tjenestemenn, sier Magnussen.

En av politifolkene ble bitt i fingeren, mens en annen ble angrepet med pepperspray og sparket, mens han lå nede i basketak med en av ungdommene. Begge ble sjekket på legevakten og kom fra natten uten skader.

Politiet melder at «en del ungdommer er pepret – flere arrestert». Ifølge Magnussen er sju ungdommer satt i arresten, der det jobbes med å få oversikt over hvem som gjorde hva.

Magnussen sier tilstandene natt til søndag er noe av det verste de har vært ute for på et russerelatert arrangement.

- Vi ba alle gå fra stedet, men så var det en gruppe som skulle bli igjen. Det er vanskelig å si hvorfor det ble så aggressivt, men vi hadde fem-ti patruljer der for å få kontroll. Hvis det er sånn russetiden blir framover må noe gjøres, sier Magnussen.

Bråk og fyll

Norge er for alvor inne i russetida, og politiet i Asker og Bærum mottok natt til søndag flere klager på støy fra russebusser i Sandvika og området rundt Eiksmarka.

- Vi følger opp klagene ved ledig kapasitet, opplyser de.

Politiet i Telemark fikk flere klager på russ både i Skien og Porsgrunn, der politi på stede påla ungdommene å dempe seg, rydde opp og deretter fjerne seg. På Liertoppen i Buskerud ble to russebusser bortvist etter å ha spilt musikk på «full guffe».

Også i Finnmark meldes det om at flere personer er bortvist fra russearrangement.

Overfylt

De mange russearrangementene tiltrekker seg flere som ikke tilhører avgangselevgruppa. I Halden ble en mann utsatt for vold nær et russetreff på Fredriksten festning, uten at verken han eller mistenkte gjerningspersoner skal være russ. I løpet av natta måtte politiet bortvise både mindreårige og andre som ikke hørte hjemme på russetreffet.

Politiet i Vestfold melder at en mann i 30-åra fikk et forelegg på 2550 kroner for å ha kjørt med for mange personer i en russebuss ved Sandefjord. Politiet i Asker og Bærum skrev ut to forenklede forelegg og en anmeldelse på grunn av for mange passasjerer i russebusser der, og gjør det klart at de har nulltoleranse for overtredelse av reglene der.

Politiet har så langt ikke besvart Dagbladets henvendelser.

24 JENTER, 29 DAGER, 1 BUSS: Følg Selje, Tonje, Ida, Ingeborg og de andre jentene på russebussen Disneyland den neste måneden i dbtv-serien #Russ2013. Nesten direkte. Produsert av: KLIKKMONSTER Vis mer