Russejente (19) livstruende skadd i båtulykke

Kom fra fest på Tromøya. Tilstanden alvorlig for gutt (19).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 19 år gammel jente er livstruende skadd etter en båtulykke ved Galtesund ved innseilingen til Arendal.

- Hun har fått en alvorlig hodeskade og er fløyet til Oslo med luftambulanse. Legen sier at de ikke vet hvordan det vil gå, sier operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Sju personer ble hentet opp av vannet etter at fritidsbåten de satt i kolliderte med en stake som dirigerer båttrafikken.

Tilstanden er også alvorlig, men stabil for en ung mann på 19 år. Også han har pådratt seg en hodeskade.

- Det vurderes løpende om han skal sendes til Ullevål, men tilstanden er stabil, opplyser Arnesen.

Fra fest

Om bord i båten var fire menn på 19 år, en på 18 og en mann på 50 samt to kvinner på 19 år.

Flere av de andre skal ha fått mindre skader som brudd, hjernerystelse samt være nedkjølt.

Russejente (19) livstruende skadd i båtulykke

- De hadde vært på en russefest på Tromøya og ble hentet  av en av fedrene. På vei hjem har de kjørt på en stake. Den sto én meter inn i båten, opplyser Arnesen.

Politiet ble varselet om ulykken 23.51.

- I sjokk

Det var lenge usikkert om det kunne ha vært en åttende person om bord i båten. Dykkere fra brannvesenet, et Sea King redningshelikopter samt en redningsskøyte søkte lenge for å være på den sikre siden.

Steinar Moen og sønnen Kristian var de første ut til ulykkesstedet. De har fortalt  Agderposten.no at de involverte var i sjokk da de kom til stedet, og ikke klarte å gjøre skikkelig rede for seg.

- Vi prøvde flere ganger å finne ut hvor mange personer som opprinnelig hadde vært i båten, men vi fikk aldri noe skikkelig svar, forteller de til avisen.

Søket etter en åttende person ble imidlertid avsluttet ca klokken 2.30.

-
Da var vi sikre på at det ikke var noen flere i vannet, opplyser politiet.

Båtstake

SJU HENTET OPP:  Sju personer ble hentet opp fra vannet etter en ulykke i Arendal sent i går kveld. MMS-foto:  Kaare Øverås
SJU HENTET OPP: Sju personer ble hentet opp fra vannet etter en ulykke i Arendal sent i går kveld. MMS-foto: Kaare Øverås Vis mer

Steinar og Kristian Moen mener ulykkesbåten må ha kollidert med en stake som dirigerer båttrafikken i området. Dette er senere bekreftet av politiet.

Selv om det hersket en kaotisk stemning da de kom fram til ulykkesstedet, holdt den voksne mannen den kritisk skadde jenta over vann, forteller de to.

-Hun blødde veldig, forteller Steinar Moe.

En luftambulanse, et Sea King redningshelikopter og flere private båter deltok i søket etter mulige folk i vannet. Også redningsskøyta Odd Godager, med dykkere fra brannvesenet om bord, befant seg ved båtvraket.

- Ulykken ble observert fra land. Folk kjørte ut i private båter, og det kom også en redningsskøyte raskt til stedet, opplyser Arnesen.