Russejente falt i koma

Slår alarm for smittsom hjernehinnebetennelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kommunelegen i Ålesund slår alarm etter at det er brutt ut smittsom hjernehinnebetennelse på Fagerlia videregående skole i kommunen. En russejente ble livstruende syk i går kveld etter at hun følte seg uvel onsdag.

- Det er fastlått at jenta hadde Meningkokokk B. Dette er en type hjernehinnebetennelse som er smittsom og som det ikke finnes vaksine mot. Vi har derfor informert alle elever ved skolen og vil varsle de andre skolene, sier kommuneoverlege Einar Røssaak til Dagbladet.no.

Elevene er naturlig nok bekymret.

- Jenta er en av 256 russ ved skolen. Det er nok riktig å si at elevene er litt bekymret. Derfor har vi i dag fortalt de hvordan de skal forholde seg, sier rektor Arne Sollied til Dagbladet.no.

Både jenta som bodde på hybel sammen med hun som er smittet og en annen vennine har fått antibiotika. Dette virker foerbyggende.

Advarer russen

Russen er spesielt i faresonen. Årsaken er at hjernehinnebetennelse smittes via dråpesmitte. Dessuten kan symtomene likne både på fyllesyke og vanlig influensa.

- Vi har bedt russen vise spesielt omsorg for hverandre. Spesielt om noen skulle bli slått ut. Sykdommen utvikler seg svært raskt, så man bør passe på. Sykdommen kan være dødelig hvis man ikke får hjelp raskt, sier Røssaak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer