Russekast var løgn

Jenta (17) løy om at en russ kastet henne fra bro i Frognerparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jenta som sa at en russ kastet henne ni meter ned fra en bro i Frognerparken løy.

Saken ble viet stor oppmerksomhet i dag, etter at Aftenposten skrev om den sjokkerende hendelsen i dagens utgave.

Men NRK Østlandssendingen kunne i kveld melde om at jenta har erkjent at anklagene er falske. Dette bekrefter politiet ovenfor Dagbladet.no.

Den 17 år gamle jenta hadde anmeldt forholdet til politiet, og politiet rykket både ut til stedet, og satte i gang tekniske undersøkelser på åstedet.

- Vi fikk i ettermiddag en telefon i fra jentas mor. Hun fortalte oss at datteren nå innrømmer at historien er usann. Vi har fått en bakgrunn for hvorfor hun leverte en falsk anmeldelse, men den bakgrunnen ønsker vi ikke å videreformidle til media, sier stasjonsjef Øystein Berger ved Majorstuen politistasjon til Dagbladet.no.

Han er slett ikke glad for at politiet har måttet bruke ressurser på saken, nå som den viser seg å være oppspinn.

- Vi blir nødt til å komme med en form for reaksjon ovenfor jenta. Men jeg er usikker på om vi vil straffeforfølge dette.

- I utgangspunktet er det å levere en falsk anklage straffbart, og kan medføre fengselsstraff. Det bør folk være klar over, sier Berger til Dagbladet.no.

Jenta (17) hevdet hun var kastet ned fra denne ni meter høye broen av en russ, og brakk halebeinet da hun traff bakken. Nå viser det seg at hun løy.