BORTFØRT: Dette er en av de 4-5 uker gamle pingvinkyllingene som er stjålet fra akvariet i Atlanterhavsparken. Foto: Atlanterhavsparken
BORTFØRT: Dette er en av de 4-5 uker gamle pingvinkyllingene som er stjålet fra akvariet i Atlanterhavsparken. Foto: AtlanterhavsparkenVis mer

Russen beklager tyveri av utrydningstruede pingvinunger, men dyra er fortsatt ikke funnet

Ålesund-russ innrømmer skyld, men politiet leter fortsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I løpet av natta ble tre pingvinkyllinger og ett pingvinegg stjålet fra Atlanterhavsparken like utenfor Ålesund sentrum.

De tre små pingvinene er i livsfare uten foreldrene sine, og politiet har hatt en iherdig leiteaksjon siden i ettermiddag.

Det var overvåkningskameraer inne i akvariet, og daglig leder i parken, Tor Erik Standal, fortalte tidligere i dag at bildene viste at russ var inne på områet og tok pingvinene.

- Ødelagt for 800 russ Ifølge Sunnmørsposten beklager nå russepresidentene i Ålesund det som har skjedd. Russen hadde fest i området natt til idag, og det er sju personer som skal ha tatt seg inn på området ved to anledninger.

- Vi beklager overfor akvariet at russ har gjort dette. Dessverre er det noen få som har ødelagt for de mange. Dessverre er det sju som har ødelagt for 800 russ. Vi oppfordrer de som har gjort dette om å melde seg, sier russepresidentene ved Fagerlia Vgs. skole, Akademiet og Ålesund Vgs til avisa.

Operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, Kenneth Sætre, opplyser like etter klokka 21.00 at politiet fortsatt jobber med pingvintyveriet.

Tidligere i dag, sa han til Dagbladet at russen hadde engasjert seg sterkt i saken, og har ytret ønske til politiet om at de ønsker å bidra til å oppklare tyveriet, og å få pingvinene tilbake til parken.

- Politiet foretar i kveld avhør av russen. Politiet vet med sikkerhet at flere russ har vært inne på området til Atlanterhavsparken i løpet av natta, sa Sætre tidligere i dag.

- Utrydningstruet Pingvinene er bare noen uker gamle, og klarer overhodet ikke seg selv. Ifølge daglig leder i parken, Tor Erik Standal, er også arten utrydningstruet.

- Pingvinene våre er en del av et verdensomfattende avlsprogram. Det er en utrydningstruet rase, og det er bare 12000 par igjen i verden, sier han til Sunnmørsposten.

Britt Giske Andersen i Atlanterhavsparken, synes nyheten om tyveriet var svært trist.

- Det er tragisk. Men vi håper virkelig de overlever og at dette får en happy ending. Vi håper folk har tips som kan bidra til å oppklare dette, sier hun til Dagbladet.

HJEM: Her, i bassenget i Atlanterhavsparken, holder pingvinene vanligvis til. Foto: Atlanterhavsparken
HJEM: Her, i bassenget i Atlanterhavsparken, holder pingvinene vanligvis til. Foto: Atlanterhavsparken Vis mer