Russen ber om nakenbilder for rulling

Politiet advarer om at russ kontakter unge jenter og ber dem sende nakenbilder av seg selv for å få bli med i bussene.

BER OM NAKENBILDER: I Sør-Vest politidistrikt har politiet kjennskap til at jenter blir oppfordret til å sende nakenbilder til russen, mot at de skal få bli med på rulling. Foto: Politiet
BER OM NAKENBILDER: I Sør-Vest politidistrikt har politiet kjennskap til at jenter blir oppfordret til å sende nakenbilder til russen, mot at de skal få bli med på rulling. Foto: PolitietVis mer

Politiet i Sør-Vest går i dag ut med en advarsel, etter at de har fått kjennskap til at unge jenter blir oppfordret til å sende nakenbilder til konkrete personer for å få adgang til å rulle med russen.

På Facebook har politiet postet et bilde av at russen kommer med en slik oppfordring.

- I påsken ble det delt et bilde på en Instagramprofil knyttet til en russebuss her på Jæren, der det oppfordres om å sende «nudes» for å være med på rulling, sier leder for forebyggende avsnitt ved Jæren politikammer, Elfrid Vestbø til Dagbladet.

- Vi velger å dele dette bildet nå, for å appellere til foreldrene til ungdommene og gjøre dem kjent med utfordringene, fortsetter hun, og understreker at det i utgangspunktet er straffbart å ha, ta og dele slike bilder.

Konsekvenser

Vestbø sier hun er bekymret over utviklingen:

- Blant en del unge jenter er det status å få rulle med bussen, og vi har en del bekymringer knyttet til hva det kan føre til dersom de sender nakenbilder av seg selv for å få innpass. Det er lett å miste kontrollen over et slikt bilde, og det kan havne på internett, der det kan være vanskelig å få fjernet det i ettertid, sier hun.

«Dette er ikke greit! Tenk gjennom hvilke konsekvenser dette kan få for deg - enten du er blant dem som sender nakenbilder for å få innpass på russebussen, eller om du er russ som oppfordrer til dette», skriver politiet.

RUSSETID: Russetida er for alvor i gang, og flere busser har begynt å «rulle» omkring i Oslo. Men flere og flere sier at de ikke ønsker å være på russebuss. Videoreporter: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

14-åringer på russebuss

I samme advarsel skriver politiet at de også vet at mindreårige fester sammen med russen på bussene.

«I påsken har det vært flere slike hendelser på Jæren. Under kontroll av russebusser har politiet truffet flere jenter i alderen 14-16 år som har vært en del av miljøet i bussen - flere av dem synlig beruset», skriver politiet.

Vestbø sier det er mange utfordringer knyttet til dette:

- Vi er bekymret for at jentene som får bli med på bussene skal havne i andre uønskede situasjoner, knyttet til beruselse, rus og seksuelle hendelser, sier hun.

Ifølge avsnittslederen stoppet Jæren-politiet i tre ulike busser i påsken, der jenter i 14 - 16-årsalderen var passasjerer.

- Vi vet at vi ikke klarer å avdekke alt, og tror omfanget er større, sier Vestbø.