HENRETTELSE: Dette er bildet russen i Porsgrunn har brukt for å erte på seg rivalen. Bildet, som senere ble slettet fra Instagram, hadde de to byenes kommunevåpen redigert inn over ansiktene til David Haines og hans bøddel. Foto: AFP PHOTO / SITE INTELLIGENCE GROUP / HO / NTB SCANPIX
HENRETTELSE: Dette er bildet russen i Porsgrunn har brukt for å erte på seg rivalen. Bildet, som senere ble slettet fra Instagram, hadde de to byenes kommunevåpen redigert inn over ansiktene til David Haines og hans bøddel. Foto: AFP PHOTO / SITE INTELLIGENCE GROUP / HO / NTB SCANPIXVis mer

Russen brukte terroristenes henrettelsesbilde for å erte opp rivalen: «Jihad tid»

Nå lover de hevn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russetiden skal være en tid for lek, moro og samhold med venner man i mange tilfeller har delt pulterad med i så mye som 13 år. Det er også en tid for skøyerstreker, men noen ganger kan denne leken gå for langt.

Porsgrunnsrussen la nemlig ut et bilde på Instagram av den britiske hjelpearbeideren David Haines like før han blir henrettet av en IS-bøddel. Dette bildet har senere blitt fjernet.

Frykter represalier Ansiktene til de to var riktignok ikke synlige da de i stedet var dekket av kommunevåpnene til henholdsvis Porsgrunn (bøddel) og Skien (Haines). Under sto det ifølge lokalavisa Varden skrevet «Jihad tid», sammen med et smilefjes med solbriller.

President for russen i Skien, Marcus Brando Pedersen-Slaatten er klar på at bildestuntet til russen i nabobyen var over kanten, og frykter represalier. Han forteller til avisa at det allerede er startet en hevngruppe på nettet.

- Hvis ikke Porsgrunnsrussen legger seg flat og ber om unnskyldning, vet jeg ikke hva som kan skje. Det er en utrolig dårlig start på russefeiringa. Det er veldig mange skiensruss som har reagert. Porsgrunnsrussen sier det er moro, men det er ikke denne måten vi skal ha det moro, sier han til Varden.

Visepresident for russen i Porsgrunn, John Vu, sa til avisa at han kjente til bildet og at det var fjernet. Han likte heller ikke det som hadde skjedd.

- Ingen livsfarlige knuter Selv om problemstillingen rundt russens bruk av IS-bilder er ny, er det annen problematikk som aldri går av moten - deriblant russeknutene.

Tidligere i vår skrev Dagbladet om hvordan russestyret i Bergen har valgt å fjerne noen av «drikkeknutene» som i ytterste konsekvens kan føre til alkoholforgiftning. Russestyret i Oslo og Akershus var ikke enige i at knutekravene er for tøffe.

- Jeg mener ikke at vi har livsfarlige knuter. Det går an å drikke en kasse med øl på 24 timer forsvarlig, og man velger jo helt selv om man vil det gjøre det eller ikke, sa russepresident Mia Therese Starberg til Dagbladet da, og pekte på at det var flere andre knuter hun så på som langt farligere. Blant annet «kongla» som krever at du har sex i naturen.

- Man kan jo være uheldig å få «klamma» og bli steril hvis man har ubeskyttet sex ute i skogen. Jeg oppfordrer folk til å ta vare på seg selv og tenke seg godt om før de tar knutene.