Russen brukte terroristenes henrettelsesbilde for å erte opp rivalen: «Jihad tid»

Nå lover de hevn.

HENRETTELSE: Dette er bildet russen i Porsgrunn har brukt for å erte på seg rivalen. Bildet, som senere ble slettet fra Instagram, hadde de to byenes kommunevåpen redigert inn over ansiktene til David Haines og hans bøddel. Foto: AFP PHOTO / SITE INTELLIGENCE GROUP / HO / NTB SCANPIX
HENRETTELSE: Dette er bildet russen i Porsgrunn har brukt for å erte på seg rivalen. Bildet, som senere ble slettet fra Instagram, hadde de to byenes kommunevåpen redigert inn over ansiktene til David Haines og hans bøddel. Foto: AFP PHOTO / SITE INTELLIGENCE GROUP / HO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Russetiden skal være en tid for lek, moro og samhold med venner man i mange tilfeller har delt pulterad med i så mye som 13 år. Det er også en tid for skøyerstreker, men noen ganger kan denne leken gå for langt.

Porsgrunnsrussen la nemlig ut et bilde på Instagram av den britiske hjelpearbeideren David Haines like før han blir henrettet av en IS-bøddel. Dette bildet har senere blitt fjernet.

Frykter represalier Ansiktene til de to var riktignok ikke synlige da de i stedet var dekket av kommunevåpnene til henholdsvis Porsgrunn (bøddel) og Skien (Haines). Under sto det ifølge lokalavisa Varden skrevet «Jihad tid», sammen med et smilefjes med solbriller.

President for russen i Skien, Marcus Brando Pedersen-Slaatten er klar på at bildestuntet til russen i nabobyen var over kanten, og frykter represalier. Han forteller til avisa at det allerede er startet en hevngruppe på nettet.

- Hvis ikke Porsgrunnsrussen legger seg flat og ber om unnskyldning, vet jeg ikke hva som kan skje. Det er en utrolig dårlig start på russefeiringa. Det er veldig mange skiensruss som har reagert. Porsgrunnsrussen sier det er moro, men det er ikke denne måten vi skal ha det moro, sier han til Varden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer