Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russen feirer fortsatt

Flere politidistrikter melder om klager på feststøy fra russen i natt.

FEIERER FORTSATT: Russen feirer fortsatt flere steder i landet. Her fra Sagene i Oslo tidligere i mai. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FEIERER FORTSATT: Russen feirer fortsatt flere steder i landet. Her fra Sagene i Oslo tidligere i mai. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- I løpet av natta har politiet fått inn fjorten meldinger om ansamlinger av russ i politidistriktet. Det har vært ordensforstyrrelser og høy musikk i tilknytning til dette. Flere russebusser har fått pålegg om å dempe musikken og slutte å bråke, skriver Sør-Vest politidistrikt rett over klokka 06.30 lørdag morgen.

- Det har ikke vært noen store ting, utover at det har vært noen ordensforstyrrelser og ansamlinger av russ som har gjort at vi får noen meldinger og har rykket ut til noen steder, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen til Dagbladet.

BRANN I RUSSEBIL: Fredag kveld fikk politiet melding om at en russebil sto i full fyr i Voss i Hordaland. Ingen personer ble skadd, men sju personer ble sendt til sykehus for en helsesjekk. Video: Nils Knapskog Vis mer

Ingen anmeldt

Ingen er anmeldt for forholdene, informerer politidistriktet.

- Jeg har fått forståelsen av at russetida har blitt noe utsatt på grunn av coronaviruset. Det er vell sånn at det kommer til å fortsette godt inn i juni, slik som jeg har oppfattet det. Ett poeng er da at de tar hensyn til de nasjonale føringene når det kommer til smittevern. Men vårt fokus er først og fremst å forebygge bråk og ordensforstyrrelser, sier han.

RUSSETID: Russetida er for alvor i gang, og flere busser har begynt å «rulle» omkring i Oslo. Men flere og flere sier at de ikke ønsker å være på russebuss. Videoreporter: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

I 03-tiden i natt rykket politiet i Agder ut til Tvedestrand, etter melding om slåssing mellom russ.

- Vi fikk melding om at det var mye russ samlet på stedet og da kjørte vi bort. Samtidig fikk vi melding via AMK at en person skal ha blitt slått til. Da vi kom til stedet var det flere biler og busser der, men det var rolig, forteller operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane til Dagbladet.

Han forteller at én person ble sjekket på stedet av ambulansepersonell.

- Det var noe uoversiktlig på stedet. Vi oppretter sak, men ingen er pågrepet, sier Kleivane.

Voldshendelse

Operasjonslederen forteller at politidistriktet også har fått noen meldinger om musikk fra russen, men omtaler voldshendelsen «som det eneste forholdet av betydning».

- Normalt sett er det slutt 17. mai. Det er tydelig at det er noen som akter å forlenge russetida noe i år, så vi får se hvor lenge det varer, sier Kleivane.

Også politiet i Innlandet melder at russen fortsatt feirer.

- Det har vært noen klager på høy musikk fra ansamlinger med russebiler. Også andre har spilt høy musikk på private fester. Alle er gitt pålegg om å dempe musikken, skriver politiet på Twitter.

Feststøy

Operasjonsleder Sissel Svarstad forteller til Dagbladet at hun ikke har det nøyaktige antallet klager.

- Det er nok oppunder ti klager, sier hun, men påpeker at noen russebusser er gjengangere.

Troms politidistrikt har gjennom natta mottatt mange meldinger om ordensforstyrrelser og feststøy i distriktet, men operasjonssentralen informerer om at dette ikke gjelder russ.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!