Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russen for full for de kongelige

Den lange tradisjonen med at russen hilser på de kongelige på Skaugum 17. mai, kan være over. Politiet mener at årets russ var for fulle og vil nekte askerrussen å delta i barnetoget til neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år deltar russen i barnetogene i Asker. Toget går forbi Skaugum og i mange år har det vært tradisjon at russen gir gaver og kyss til de kongelige.

Ifølge en politirapport var årets russ så fulle at det kan bli aktuelt å nekte russen delta i barnetoget neste år.

I rapporten heter det blant annet «Årets russ hadde en atferd i barnetoget som er meget kritikkverdig. Et stort antall av russen var overstadig beruset og hadde med flasker/bokser med alkohol i toget. Det ble drukket åpenlyst, og området rundt øvre port inn til Skaugum ble tilgriset med papir, flasker med mer. Et stort antall av russen hadde en slik atferd og var så beruset at det ikke var tilrådelig å tillate at de fulgte barnetoget inn i borggården på Skaugum. Ca. 50 russ ble nektet adgang til barnetoget og anmodet om å forlate området,» skriver Asker og Bærums Budstikke.

Kronprinsparet adjutant Anders Flågen slutter seg til politiets anmodning.

- Politiet mener at russens oppførsel utgjør et ordens- og sikkerhetsproblem for de kongelig. Den vurderingen sluttet vi oss til, sier Flågen til VG, og legger til:

- I praksis betyr det at russen ikke får gå i 17. mai-toget i Asker neste år.

Ordfører Morten Strand i Asker beklager at tradisjonen er slutt.

- Det er leit, men russen har dessverre ikke noe i barnetoget i Asker å gjøre, sier Strand.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media