YNDLING: Etter at Oliver i fjor resignerte i jakten på russekort, har han de siste årene blitt russens yndling. Russekortene hagler inn fra hele landet, og i fjor var han æresgjest på russetreffet på Tryvann. Foto: Privat
YNDLING: Etter at Oliver i fjor resignerte i jakten på russekort, har han de siste årene blitt russens yndling. Russekortene hagler inn fra hele landet, og i fjor var han æresgjest på russetreffet på Tryvann. Foto: PrivatVis mer

Russen hadde allerede gått da Oliver kom fram med rullestolen, men nå vil hele Norge hjelpe ham med russekort

Hjertevarmende historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oliver på ni år har en stor forkjærlighet for russekort, men det har ikke bestandig vært like lett for ham å samle på dem.

Han sitter nemlig i rullestol med en medfødt muskelsykdom.

Begynte i fjor Cathrine Sandboe, moren til Oliver, forteller til Dagbladet at det allerede i fjor kom for en dag at det var vanskelig med tanke på interessen.

- Det begynte i fjor. Alle samla på russekort, også nevnte han i forbifarten at han ikke hadde noen. Da vi var på butikken så jeg en russ så jeg sa til han at han skulle suse bort og spørre. Da han kom tilbake sa han at han ikke rakk det, sier hun.

RULLER: Oliver fikk mulighet til å «rulle» med russen i fjor. Det gjør det nok i år også sier mamma Cathrine. Foto: Privat
RULLER: Oliver fikk mulighet til å «rulle» med russen i fjor. Det gjør det nok i år også sier mamma Cathrine. Foto: Privat Vis mer

Hun la deretter ut en status på sin Facebook-profil hvor hun fortalte denne historien.

«Hvert år har Oliver sagt han skal spare på russekort. I år hadde jeg ikke hørt noe om det så spurte nå om han ikke skulle det i år. Han svarte at det ikke var vits for barna løp bort for å få russekort, men han rakk ikke bort med sin rullestol før russen var gått. Kjenner jeg noen som vil gi / sende Oliver et russekort? Mammahjertet mitt hadde blitt evig takknemlig!»

Blir ti år snart Det som så skjedde hadde hun ikke forestilt seg i sine villeste fantastier. Russekortene rant inn, russebusser kom på besøk, Oliver ble æresgjest på russetreffet på Tryvann og Sandboe beskriver det selv slik:

- I fjor hadde jeg ikke postkassa for meg selv før ute i august.

BREV: Russekortene kom per post fra hele landet. Foto: Privat
BREV: Russekortene kom per post fra hele landet. Foto: Privat Vis mer

I år var det slik at en god venn av Sandboe tok opp igjen statusen hennes fra i fjor, og det ble laget en Facebook-gruppe for Olivers russekortjakt. På 17 timer er gruppa i ferd med å runde 1000 medlemmer.

- Nå har det tatt helt av igjen. Det ringte på døra klokka elleve i går kveld, og der sto det to russegutter med masse russekort og bandanaer til Oliver. Oliver sov, men han kunne våkne til det i dag og var veldig fornøyd da han dro på skolen, sier hun.

Ikke nok med det, den 19. mai blir Oliver ti år gammel. Oppkjøringen til 10-årsdagen kunne neppe blitt bedre enn den vil bli med et lass  russekort i løpet av mai.

FANGST: Her er deler av russekort-fangsten fra i fjor. Det blir neppe mindre i år. Foto: Privat
FANGST: Her er deler av russekort-fangsten fra i fjor. Det blir neppe mindre i år. Foto: Privat Vis mer

- Det blir nok litt rulling med russebusser i år også. Nå får jeg nesten litt prestasjonsangst for hva jeg skal finne på, flirer Sandboe.

Har du noen russekort du vil gi til Oliver? De sendes hit:

Oliver Sandboe 
Peter Møllers vei 3b 
0585 OSLO