IKKE HELT STØYFRITT: Helt støyfri har ikke russen vært den siste natten før 17. mai. Politiet har mottatt klager fra naboer som har mistet nattesøvnen, men ellers får ungdommene gode skussmål. Her ser man fjorårets russ på Tryvann. Foto: HÅKON EIKESDAL
IKKE HELT STØYFRITT: Helt støyfri har ikke russen vært den siste natten før 17. mai. Politiet har mottatt klager fra naboer som har mistet nattesøvnen, men ellers får ungdommene gode skussmål. Her ser man fjorårets russ på Tryvann. Foto: HÅKON EIKESDALVis mer

Russen ikke involvert i alvorligere episoder

Politiet har mottatt klager fra naboer som har mistet nattesøvnen, men ellers får ungdommene gode skussmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Helt støyfri har ikke russen vært den siste natten før 17. mai. Politiet har mottatt klager fra naboer som har mistet nattesøvnen, men ellers får ungdommene gode skussmål.

Riktig nok er det noen få røde og blå hissigpropper politiet har gitt husly for natten, men de alvorligere episodene er det ikke ungdommen, men andre voksen som har stått bak.

Utslitt i Stavanger

Selv i Oslo var natten før nasjonaldagen forholdsvis rolig blant russen.

- Det har ikke vært store samlinger, og de har heller ikke samlet seg i nærheten av der folk bor. Derfor har vi sluppet mye klager, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Russen var ikke involvert i en episode av mer alvorlig karakter, nemlig forsøk på ildspåsettelse i en dagligvarebutikk på Linderud.

- Ruten ble knust og brennbar væske kastet inn i butikken. Det ble mye røykutvikling, men det gikk bra. Dette er en alvorlig sak, sier operasjonslederen.

Politiet i Østfold kan også skryte av at de har grei rus i distriktet. Det gjør de også på Sørlandet. Og Rogalands-russen er utslitt, ifølge politiet. Der i distriktet har det ikke skjedd noe alvorlig.

I Haugesund er det enda bedre: Eksemplarisk, meldes det. Russen har holdt seg innenfor grensen, forteller Bergen-politiet. Heller ikke på Lillehammer, Gjøvik eller Hønefoss kommer det meldinger om alvorlige hendelser eller klager.

Neve i frontruten

I Asker og Bærum er de ikke fullt så fornøyd. Riktig nok er kun én russ pågrepet for fyll denne natten. Han satte neven i frontruten på politipatruljens bil og endte natten i arresten.

- Vi har hatt veldig mye bråk, og mange klager på støy, men dette er vel siste krampetrekningen nå, sier operasjonsleder Marlow Grandalen i Sandvika.

I Drammen har russen klart å skape mye irritasjon.

- Det er særlig foreldre med små barn som skal være opplagte til 17. mai-festen, som er fortvilet, sier operasjonsleder Morten Eriksson i Søndre Buskerud politidistrikt.

Han forteller at en russ er blitt pågrepet for hasjrøyking og fengslet for natten.

Fra Vestfold melder de fornøyd at det har vært regn, også kalt politivær, og dermed stille.

- Det har selvfølgelig vært mye klager på russen, men alt i alt ganske greit, sier operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt.

Kappkjørte i Telemark

Telemarkspolitiet mener at russen i år har vært langt bedre enn vanlig.

- Vi er på vei nå for å sjekke en melding om at to russebiler kappkjører på et lukket område, men ellers har det ikke vært mye. Noen er sovnet her og der før de kom seg hjem, men i det store og hele har russen vært langt bedre enn vanlig, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt.

- Vi har en som mangler to fortenner, og en annen som sitter i arresten for å ha utført dette, men dette er voksne karer langt opp i 30-årene. (NTB)