<strong> SENDER UT SIGNALER:</strong>  Helse- og sikkerhetpersonell mottar signalene alarmene sender ut. Christian Roth Christensen / Dagbladet
SENDER UT SIGNALER: Helse- og sikkerhetpersonell mottar signalene alarmene sender ut. Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Russen skal kunne føle seg trygge

Deler ut trygghetsalarmer på russetreff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arrangørene av russetreffene på Tryvann og Lillehammer, ROK, deler i helgen ut trygghetsalarmer til russen på Lillehammer.

- Russen skal kunne føle seg trygge, og alle som vil får derfor tilbud om en trygghetsalarm, sier leder for ROK AS, Gitte Gotteberg. 

Kontakt med sikkerhetspersonell Trygghetsalarmene skal gi russen direkte kontakt med sikkerhet- og sanitetspersonell på helgens russetreff. 

- Alarmene ringer til vektere, politiet og oss i russens organisasjonskomite, helt til noen svarer på henvendelsen. De som ikke svarer mottar en tekstmelding med alarmens posisjon, forklarer Gotteberg. 

Tredje år på rad Det er tredje år på rad ROK deler ut slike alarmer, og hittil har de ikke blitt brukt til å varsle de alvorligste hendelsene. 

- Foreløpig har alarmsignalene kommet fra russ som har kommet nær knappen på dansegulvet. Men vi tror likevel at trygghetsalarmene bidrar til at russen føler seg trygge, sier Gotteberg.

Flere voldtekter Siden russetiden starta har politiet mottat anmeldelser for flere voldtekter i forbindelse med russefeiringen. Siste helgen i april ble en russejente voldtatt av to eller flere medruss på russetreffet på Fredriksten Festning i Halden. Natt til 1. mai skjedde det samme på russetreffet på Tryvann i Oslo og i Tønsberg. Dette har fått arrangørene av helgens russetreff på Lillehammer til å øke sikkerheten på området.

- Vi har installert videoovervåking rundt toalettene, og vi har satt opp med lys på hele området, sier avdelingsleder for Olympiastadion, Lars Nes.

I tillegg stiller Olympiastadion med 300 vakter som hele tiden skal være tilstede på området, ute i skogen og inne i busser og biler.

- En av de beste vaktene vi har er en mor på 40 år. Sammen skal vi passe på russen, sier Nes. 

Unge Høyre bidrar Unge Høyre er også på plass på helgens russetreff for å dele ut trygghetsalarmer.

- Dette er vårt bidrag for at russen skal føle seg trygge. Disse alarmene lager en svært ubehagelig lyd, som tiltrekker seg oppmerksomhet,  sier Morten Foss, nestleder i Oppland Unge Høyre. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer