Russen stakk fra ulykken - nå mister de bussen

- Da vi kom fram og gikk inn i bussen, så fant vi en mann som lå og sov der. Han sov godt og visste ikke hva som hadde skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Vet du noe mer om hendelsen? Har du bilder? Tips oss på 2400@db.no

Politiet rykket natt til lørdag ut til Tananger i Sola kommune utenfor Stavanger, hvor en russebuss hadde kjørt inn i en steinmur og en stolpe.

Personen som varslet politiet om hendelsen kunne fortelle at samtlige som var om bord, både russ og sjåfør, hadde stukket av fra stedet.

- Men da vi kom fram og gikk inn i bussen, så fant vi en mann som lå og sov der. Han sov godt og visste ikke hva som hadde skjedd. Han hadde heller ingen tilknytning til bussen, så han ble dimittert, sier operasjonsleder Irene Ragnhildstveit i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Mister bussen

Da samtlige, bortsett fra den sovende mannen, allerede hadde stukket fra stedet, er det uklart for politiet om noen ble skadd i hendelsen.

- Derfor er det kun materielle skader som er kjent for oss, sier operasjonslederen.

Bussen ble tauet inn av politiet og avskiltet. Russen som stakk av fra ulykken må dermed klare seg uten buss en stund framover.

- Det er også opprettet et midlertidig bruksforbud for bussen, sier operasjonslederen.

RUSS 2019: Det var vill festing og topp stemning når Dagbladet fulgte årets russekull på Kos i fjor sommer. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Les om ville fester, slåsskamper og sex her: https://www.dagbladet.no/nyheter/vi-drikker-alt-vi-kommer-over/69915148">https://www.dagbladet.no/nyheter/vi-drikker-alt-vi-kommer-over/69915148">https://www.dagbladet.no/nyheter/vi-drikker-alt-vi-kommer-over/69915148 Vis mer Vis mer

156 russe-utrykninger

Natt til fredag hadde Sør-Vest-politiditrikt hele 20 oppdrag knyttet til russen. Plusser du på torsdag ettermiddag og kveld får du hele 27 oppdrag.

- I forrige uke hadde vi 125 oppdrag knyttet til russen. Så langt i år har vi hatt 140 oppdrag. Sammenliknet hadde vi 200 oppdrag i hele fjor, opplyste Håvard Høyland, politispesialist i barne- og ungdomskriminalitet i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Natt til lørdag har politiet loggført 16 oppdrag.

- Flesteparten av disse dreier seg om støy og høy musikk, sier Ragnhildstveit.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer