Russen ville ha svar på sexerfaring og vekt i «rullesøknad»

- Flaut, sier russepresidenten.

SØKNAD: I søknadsskjemaet blir ungdommen blant annet bedt om å oppgi hvor mye seksuelle erfaring de har. Foto: Skjermdump
SØKNAD: I søknadsskjemaet blir ungdommen blant annet bedt om å oppgi hvor mye seksuelle erfaring de har. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et søknadsskjema som tirsdag ble hengt opp i kantina på Porsgrunn videregående skole har det siste døgnet skapt amper stemning på skolen.

Via søknadsskjemaet er det meningen at unge gutter og jenter skal kunne få søke russen om å få bli med i russebussene deres, altså «rulle» med russen som det omtales som, skriver Telemarksavisa, som først omtalte saken.

«Jomfru...?»

I skjemaet, som er rettet mot elever født fra 2001 til 2003. blir ungdommene bedt om å svare på hvor mye de veier, og om de har seksuell erfaring.

«Jomfru...?», «Moderat» og «Erfaren» er svaralternativene.

De må også oppgi fullt navn, interesser, klasse, skole, favorittbuss og svare på hvorfor russebussen skal velge akkurat dem.

Rektor ved Porsgrunn videregående skole, Kai Magne Bråthen, ble oppmerksom på søknadsskjemaet via sosiale medier. Han sier at skolens ledelse håndterer saken.

- Jeg synes det er forkastelig. De tenker ikke over hvordan dette kan påvirke andre mennesker. Jeg forventer mer av 18 år gamle elever, sier Bråthen til TV2.

Han sier det er for tidlig å si hva konsekvensene av stuntet vil bli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer