TREFFER HARDT:  Denne statuen i Vigelandsparken i Oslo gjør godt av høytrykkspyling på kloss hold. Men det gjør ikke levende 14-åringer, mener politiet i Arendal. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas, NTB Scanpix.
TREFFER HARDT: Denne statuen i Vigelandsparken i Oslo gjør godt av høytrykkspyling på kloss hold. Men det gjør ikke levende 14-åringer, mener politiet i Arendal. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas, NTB Scanpix.Vis mer

Russens nye våpen: sursild og høytrykkspyler

Arendal-russ må møte i forliksrådet for å ha skadd 14 år gammel eggkaster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russen har fått gode karakterer i oppførsel under helgens landstreff i Ålgård og Lillehammer.

Faktisk noe som ligner en femmer på terningen fra politi og øvrige samfunnsstøtter.

Men i Arendal har oppkjøringen til russefeiringen gått så heftig for seg at noen russ og en 14 år gammel gutt må møte i forliksrådet.

14-åringen ble smurt inn med sursild, egg og andre matvarer og spylt med høytrykksspyler på kort hold slik at han fikk blåmerker og sår. Deretter skal russen ha truet med å kaste gutten på sjøen. Han ba tynt om at de måtte la være fordi han ikke kunne svømme, skriver Agderposten.

Politiet som har etterforsket saken, har konkludert med kroppskrenkelse og at forliksrådet kan være et godt alternativt til å bringe saken for retten

Politiet: - Langt over streken
- Russen gikk langt over streken, det er ikke greit på noen måte å gjøre det sånn, sier Fredrik Schulze-Krogh ved politiets forebyggende enhet i Arendal til avisa.

Russen var mer en middels irritert over at noen hadde griset til russebussen med blant annet egg, som hadde kommet inn i bussens viftesystem.

20. april tok om lag ti russ med seg 14-åringen og to unge jenter til en vaskehall for at de skulle reingjøre bussen.

Russen var ikke fornøyd med vaskingen, og dermed kom de på ideen om å gi gutten et kurs i effektiv reingjøring.

 BEST SOM MAT:  Sursild egner seg ikke til å smøre inn 14-åringer og deretter vaske dem med høytrykkspyler, mener politkiet i Arendal. Illustrasjonsfoto: Svein Grønvold, Samfoto.
BEST SOM MAT: Sursild egner seg ikke til å smøre inn 14-åringer og deretter vaske dem med høytrykkspyler, mener politkiet i Arendal. Illustrasjonsfoto: Svein Grønvold, Samfoto. Vis mer