Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russens skam-liste

Årets russ har markert seg på måter de kanskje helst ikke vil huskes for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bård Tufte Johansen:- Dere er ikke morsomme

På St. Halvard videregående skole i Drammen forlanger russen at barn skal drikke øl eller røyke for å få russekort, melder avisa DT BB.

På Hamar Katedralskole havnet en elev på andre trinn på sykehuset med hodeskader da hun forsøkte å unngå russens vannspruting, skriver Hamar Arbeiderblad.

Dagbladet skrev torsdag om skoleinspektøren på Ranvik ungdomsskole som havnet på sykehus etter at en russebil fra Sandefjord videregående skole kjørte på ham under terrordagen.

I Skien fikk bileiere som vasket bilen på Bøleveien Trafikksenter seg en utrivelig overraskelse, skriver Varden. Etter at to russebiler hadde vært innom var skumbørsten full av hvitmaling. Innehaveren av en BMW fikk panseret oversprøytet med hvitmaling, da han trodde han vasket bilen.

En annen bileier i Skien fant sin to år gamle Chrysler sprayet ned med hvitmaling. «Blåruss '99» var innskripsjonen.

Conny Ludvigsen fikk bilen bombardert av egg, da han kjørte gjennom Kongsvinger sentrum tirsdag. En russ i en russebil kastet eggene som knuste i frontruta til Ludvigsen. Ludvigsen sier til avisa Glåmdalen at det fort kunne oppstått en farlig trafikksituasjon.

Avisa Glåmdalen melder om elever på første og andre trinn på Øvrebyen videregående skole som er redde for å gå på skolen under russetida. Der opererer russen med «dødslister», hvor elever som har havnet på lista kan oppleve å bli kjørt til forlatte steder i russebilene, dumpet for selv å finne veien hjem igjen. Noen får illeluktende eddik sprøytet på klærne og vannbøtter i hodet.

En mor i Oslo forteller at flere skolebarn skal ha brent fingrene etter å ha plukket opp mynter som russen slipper på bakken etter å ha holdt dem under flammer.