Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russepresident slår dop-alarm: - I går hadde vi opptil åtte tilfeller

Russen har lagt merke til flere voksne menn som dukker opp på samlingssteder.

DOPING: Russepresidenten for Hordaland slår dopingalarm. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
DOPING: Russepresidenten for Hordaland slår dopingalarm. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere russ skal ha blitt dopet ned av ukjente menn, skriver Bergens Tidende.

De siste dagene har flere uvitende russ blitt offer for farlig dop, skriver russepresident for Hordaland, Sebastian Hauan Stenberg på Hordalandrussen 2018 sin Facebook-side.

- Folkens. Dette er dødelig og nå har det vært nære på flere ganger, skriver han.

SLÅR ALARM: Russepresident for Hordaland, Sebastian Hauan Stenberg. Foto: Privat
SLÅR ALARM: Russepresident for Hordaland, Sebastian Hauan Stenberg. Foto: Privat Vis mer

Utgir seg for å være sjåfører
Til Dagbladet forteller russepresident Stenberg at i løpet av de siste dagene har russen i Bergen merket at flere voksne menn har vært til stede på russens samlingssteder på kvelden.

Disse gir seg angivelig ut for å være russebussjåfører.

- Det vi opplever er at disse mennene i 30-40 åra mingler med russen. Vi har vitner som sier at de heller pulver i drikken til andre russ, og konsekvensen er at de blir dopet, sier han.

Kollapser
Stenberg tror det er et spesielt type dop som blir brukt, som fører til høyt blodtrykk og hjertebank. Deretter kollapser personen som har blitt dopet, og begynner å fråde om munnen.

- I går hadde vi opptil åtte tilfeller, og ambulansen måtte rykke ut minst to ganger, sier Stenberg, som legger til at det har gått fint med alle sammen.

Det er bare jenter som skal være rammet. Russepresidenten forteller at han selv var vitne til ett tilfelle.

- Når man ser en person kollapse foran deg og skum renner ut av munnen, da blir man redd. Heldigvis var politiet til stede, og de tok seg av personen.

Tre personer pågrepet
Operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Tatjana Knappen, sier til Dagbladet at de verken kan bekrefte eller avkrefte det russepresidenten sier.

- Det vi kan bekrefte, er at vi var på stedet i natt, sammen med ambulansepersonell. På området ble det påtruffet noen menn som ikke var russ, de er mistenkt for å ha solgt narkotika, sier Knappen.

Politiet beslagla både hasj, ecstasy og kokain på stedet. Operasjonslederen har ikke informasjon om hvor store mengder narkotika det skal være snakk om.

- De tre som ble pågrepet er alle i 20-åra. To av dem er siktet i saken. Det er trist å se at folk oppsøker russen med tanke på å selge dop, sier Knappen til Dagbladet.

- Skremmende
Russepresidenten er bekymret for motivet bak neddopingen, da russen ikke opplever at de noe eldre mennene som utgir seg for å være sjåfører forsøker å selge dop.

- Det virker som om de er direkte ute etter å skade oss. Jeg har fått rapporter at politiet har arrestert personer som har solgt hasj og liknende. Det er ikke det samme som dette farlige stoffet vi advarer mot.

- Det er skremmende når personer kommer inn på våre fester og prøver å skade oss. Nå prøver vi å innføre tiltak.

Russen oppfordres til å passe på drikken sin og å ikke drikke fra kopper - bruk heller tut på flaskene. Ikke drikk andres alkohol og pass på hverandre, oppfordrer Stenberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media