Russeprotest mot sex-klubb

Aksjonsgruppa «Russ mot tvangspuling» krever at russestyret i Trondheim bryter all kontakt med Club 4-eier Tom Ketil Krogstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samarbeidet mellom russestyret og Tom Ketil Krogstad har vakt sterke reaksjoner blant Trondheims-russen. En aksjonsgruppe krever at all kontakt mellom den omstridte trønderen og russen skal brytes umiddelbart. «Russ mot tvanspuling» kaller de seg.

- Vi synes det er helt galt at vi etter 12 års skolegang skal bruke en mann som er hallikdømt til maskot. Vi reagerer med avsky når Tom Ketil Krogstad mener at russen deler hans liberale tankegang og ideologi. Dette dreier seg ikke om fri sex og dildoer, dette handler om å ta avstand fra mye av det som har skjedd i disse lokalene, sier Torunn Husvik, russ ved Trondheim katedralskole og en av initiativtakerne til aksjonen til Adresseavisa

- Bak ryggen

Aksjonistene reagerer kraftig på bildet i russekatalogen hvor russestyret sitter i boblebadet til Club 4 med Krogstad i midten. I den samme katalogen averterer Krogstad for Club 4 strippetjenester, mens det på russens hjemmeside også er linket til sex-klubben. Aksjonistene føler at russestyret har gått bak ryggen på dem.

- Og vi er ikke en gjeng moralister. Vi ønsker å ta avstand fra prostitusjon, barneporno og voldtekt. Vi ønsker oss en løssluppen russefeiring, men det klarer vi utmerket godt uten Tom Ketil Krogstad. Vi ønsker heller ikke at han skal slå mynt på russen, sier Husvik til Adressa.

Russepresident Elin Marie Andreassen angrer ikke på boblebad-bildet.

- Det var bred enighet i styret om at vi skulle ta bildet her. Jeg ser ikke noe problematisk i dette, sier hun.

Hun vil likevel ta denne saken opp i dagens møte i hovedrussestyret. Der vil de også drøfte kravet om at linken til Club 4 på trondheimsrussens hjemmeside blir fjernet.

BOIKOTT: Aksjonsgruppa vil ikke ha noe med Tom Ketil Krogstad å gjøre. Her sammen med klubbens talskvinne Monica Lundahl.