Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russer dømt etter drapsforsøk

En russisk statsborger (20) som var tiltalt for drapsforsøk på to personer i en butikk i Oslo i januar, er i Oslo tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern.

PÅGREPET: Mannen som torsdag ble pågrepet etter å ha knivstukket en kvinne inne i en Kiwi-butikk i Oslo, er en 20 år gammel mann. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Det var 17. januar i år at den 20 år gamle mannen knivstakk en 26 år gammel kvinne i ryggen på en Kiwi-butikk i Møllergata. Kvinnen ble påført livstruende skader og lå flere dager i koma.

Kort tid etter skal han ha forsøkt å drepe en av butikkens mannlige ansatte, ved å gjentatte ganger ha forsøkt å stikke ham med kniv. Mannen gjorde kraftig motstand, og ble ikke skadd, heter det tiltalen.

Russeren var ifølge tiltalen fra Det nasjonale statsadvokatembetet psykotisk under knivangrepet, og onsdag falt dommen om tvungent psykisk helsevern.

KNIVSTIKKING I OSLO SENTRUM: En kvinne ble i januar knivstukket inne i en Kiwi-butikk i Møllergata i Oslo. Reporter: Nicolai Eriksen. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Rettens begrunnelse er at det i dag en «nærliggende og kvalifisert fare for gjentakelse av alvorlige voldslovbrudd».

Mannen ble etter angrepet siktet for terror. I avhør sa russeren at han ønsket å drepe flere mennesker, men han endret senere forklaring. Terrorsiktelsen ble frafalt i februar.

ANGREP MED KNIV: Det var i denne Kiwi-butikken i Møllergata at russeren gikk til knivangrep på to personer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ANGREP MED KNIV: Det var i denne Kiwi-butikken i Møllergata at russeren gikk til knivangrep på to personer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Russerens forsvarer, advokat Ola Lunde, opplyste etter knivstikkingen at det var mistanke om at hans klient lider av schizofreni.

20-åringen har siden 27. mars vært innlagt på Dikemark, der han er undergitt høyeste sikkerhetsnivå.

Rettssaken gikk i Oslo tingrett fra 15. til 18. oktober.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media