Russer framstilles for fengsling etter bombesøk i leilighet i Oslo 

Politiet vil be om varetekt for mannen som er siktet etter den omfattende politiaksjonen og funnet av en mistenkelig gjenstand i en leilighet i Oslo.

BOMBEGRUPPA: Politiets bombegruppe og krimteknikere jobbet natten gjennom etter melding om mulige eksplosiver i en leilighet på Rosenhoff i Oslo. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BOMBEGRUPPA: Politiets bombegruppe og krimteknikere jobbet natten gjennom etter melding om mulige eksplosiver i en leilighet på Rosenhoff i Oslo. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mannen i slutten av 30-årene er russisk statsborger med tsjetsjensk bakgrunn og kjent fra politiet fra tidligere. Han er siktet for grov ulovlig befatning med eksplosiver etter at politiet torsdag kveld fant en mistenkelig gjenstand i en leilighet på Rosenhoff i Oslo.

Ved 21-tiden fredag kveld avsluttet politiet et flere timer langt avhør av mannen. Konklusjonen på avhøret var at politiet vil begjære mannen fengslet i et rettsmøte i Oslo tingrett lørdag, opplyser leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid til NTB.

- Det har vært et langt avhør, men jeg kan ikke gå inn i detaljer på hva som er kommet fram ut over at vi mener det er grunnlag for å begjære mannen fengslet, sier Metlid.

Den mystiske gjenstanden har fredag vært til undersøkelse, men heller ikke om denne kan politiet gå i detaljer.

Bevæpnet seg

Det var ved 18-tiden torsdag at politiet fikk melding om at en person i en leilighet på Rosenhoff var skadd og trengte hjelp. På bakgrunn av opplysninger om at det kunne være våpen i leiligheten valgte politiet å bevæpne seg da de rykket ut til adressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer