Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi

Tiltalt for to drapsforsøk på Kiwi i januar.

PÅGREPET: Mannen som torsdag ble pågrepet etter å ha knivstukket en kvinne inne i en Kiwi-butikk i Oslo, er en 20 år gammel mann. Video: Lars Eivind Bones, privat Vis mer

Den 20 år gamle russeren som er tiltalt for å ha forsøkt å drepe to personer i en butikk i Oslo i januar, nektet straffskyld i Oslo tingrett tirsdag.

Han svarte nei på begge tiltalepunkter, drapsforsøk på en kvinne og en mann i butikken i Møllergata en ettermiddag i januar i år.

Russeren var ifølge tiltalen psykotisk under angrepet. Statsadvokat Marit Formo sa i sitt innledningsforedrag at det vil bli nedlagt påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern. 20-åringen har for tiden adresse Dikemark sykehus.

DRAMATISK: Politioppbudet var stort utenfor Kiwi-butikken i Oslo sentrum. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
DRAMATISK: Politioppbudet var stort utenfor Kiwi-butikken i Oslo sentrum. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Den 26 år gamle kvinnen ble påført livstruende skader da russeren knivstakk henne i ryggen. Ifølge tiltalen forsøkte russeren kort tid etter å drepe en mann inne i butikken ved å gjentatte ganger prøve å stikke ham med en kniv. Mannen gjorde kraftig motstand og kom seg unna uten å bli truffet av kniven.

Russerens forsvarer, advokat Ola Lunde, opplyste etter knivstikkingen at det var mistanke om at hans klient lider av schizofreni.

Knivstikkingen ble først etterforsket av PST som terror. Terrorsiktelsen ble imidlertid frafalt i februar i år.

20-åringen, som kommer fra den russiske republikken Basjkortostan, like vest for Kasakhstan, kom til Norge fra Sverige dagen før angrepene.

Oslo tingrett har satt av fire dager til behandlingen av saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media