Russer siktet for drapsforsøk etter knivstikking

En russisk statsborger er pågrepet etter en knivstikking i Oslo sentrum i dag tidlig. Mannen er siktet for drapsforsøk.

SE TV: Rundt klokka 08.00 fikk politiet flere meldinger om en mann med kniv som skal ha oppført seg svært truende. Politiet rykket ut væpnet med store styrker, og omtrent samtidig som de ankom, ble en mann i 30-åra knivstukket. Reporter: Trym Mogen. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Oslo holder nå klokka 14.00 en pressekonferanse om knivstikkingen på Grünerløkka i Oslo.

Der informerer politiet at en russisk statsborger i 30-åra er siktet for drapsforsøk etter hendelsen. Mannen er kjent for politiet fra tidligere.

Rundt klokka 08.00 fikk politiet flere meldinger om en mann med kniv som skal ha oppført seg svært truende. Politiet rykket ut væpnet med store styrker, og omtrent samtidig som de ankom, ble en mann i 30-åra knivstukket.

- Vi fikk flere meldinger om denne mannen som bevegde seg barbeint rund på Grünerløkka. Han skal ha oppført seg svært truende med kniv, sier stabssjef Martin Strand.

Deretter fulgte en dramatisk pågripelse midt i morgenrushet i Oslo sentrum, der en mann i 30-åra ble pågrepet. Politiet avryte et varselskudd og benyttet også elektrosjokkvåpen i forbindelse med pågripelsen.

- Han hadde en veldig truende adferd og hadde nettopp knivstukket en person, så det var den tryggeste måten å få kontroll på ham, sier Strand til Dagbladet.

Mannen som ble knivstukket er alvorlig skadd.

- Ikke terrorrelatert

Ifølge vitneopplysninger til VG skal mannen ha ropt «Allahu akbar» på stedet. Politioverbetjent Anne Alræk Solem bekrefter på spørsmål fra Dagbladet at politiet er kjent med de samme opplysningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer