Russere har overtatt ukrainsk marinebase

SE VIDEO: Russiske selvforsvarsstyrker inne på marinebasen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russerne fortsetter sin annektering av Krim. I går kveld var det kamper mellom russiske og ukrainske styrker, og minst en ukrainsk offiser skal ha blitt skutt.

Aggresjonene har holdt fram i dag, og hovedkvarteret til den ukrainske marinen på Krim-halvøya har blitt stormet av russiskvennlige selvforsvarsgrupper, men denne gangen forlot ukrainske tjenestemenn den ukrainske marinens hovedkvarter i Sevastopol uten kamphandlinger.

Ukrainske tjenestemenn måtte forlate basen gjennom et hav av jublende pro-russiske demonstranter.

Inne på basen ble emblemene til den ukrainske marinen plukket ned fra veggen, et symbol på at basen ikke lenger er under ukrainsk kontroll.

I går underskrev Putin et dekret, til stormende jubel fra salen, som har som formål å gjøre Krim og Sevastopol til russisk territorium.

 EROBRET:  En ukrainsk tjenestemann passerer pro-russiske demonstranter og ledere for selvforsvarsstyrker da han forlot den ukrainske marinens hovedkvarter i Sevastopol i dag. Russerne har nå begynte å ta kontroll over ukrainske militære baser på halvøya. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko
EROBRET: En ukrainsk tjenestemann passerer pro-russiske demonstranter og ledere for selvforsvarsstyrker da han forlot den ukrainske marinens hovedkvarter i Sevastopol i dag. Russerne har nå begynte å ta kontroll over ukrainske militære baser på halvøya. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko Vis mer