- Russerne iscenesatte flystyrten

Isfront mellom polske politikere og Kreml.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Tre dager etter flystyrten som utraderte hele den polske politiske eliten, retter polske politikere beskyldningene mot Russland.

- Russerne iscenesatte flystyrten, sier den polske parlamentarikeren Artur Gorski fra det høyreorienterte Lov og rettferdighetspartiet (Pis) til avisa Nasz Dziennik.

Den frittalende politikeren fra det samme partiet som president Lech Kaczynski hevder russerne kom med tvilsomme begrunnelser for at flyet ikke kunne lande.

Sannheten var at de ganske enkelt ikke ønsket at president Kaczynskis besøk skulle overskygge markeringen som den russiske statsministeren Vladimir Putin hadde holdt noen dager i forveien, hevder han.

To landingsforsøkSå langt har den russiske havarikommisjonen konkludert med at flystyrten i Smolensk ikke skyldtes teknisk svikt eller feil med Tupolev-maskinen.

I stedet er det den 36 år gamle kapteinen Arkadiusz Protasiuk som utpekes som syndebukk. Ifølge de foreløpige analysene fra flyets ferdskriver og taleregistrator gjorde Protasiuk to landingsforsøk. Lydloggen mellom kapteinen og flytårnet viser at det ikke ble rapportert om tekniske problemer, melder polske tvn.24.pl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer