- Russerne lager nordisk nettverk

STOCKHOLM (Dagbladet): Narkotikasjef Walter Kegö i Sverige sier at russiske mafiaorganisasjoner er i ferd med å bygge ut et nettverk som skal ta imot hvit heroin fra Russland. - Vi regner med at det kommer store leveranser i nærmeste framtid, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heroinbølge i Murmansk

Etterretningsrapportene forteller at russerne har arbeidet en stund i Norden med å knytte kontakter til distribusjonskanaler i alle de nordiske landene.

Hvit heroin, som knapt finnes i Norge i dag, er trolig det nye stoffet tunge misbrukere vil gå løs på de kommende åra.

- Alle de nordiske landene har gjort en del beslag av hvit heroin allerede, men foreløpig har problemene vært størst i de baltiske landene. Vi gjorde nylig et beslag av 50 gram på et lite sted nord for Stockholm. Partiet var beregnet på Odense i Danmark, sier Walter Kegö.

Han forventer at de fleste leveransene vil komme fra St. Petersburg til Finland og videre til Sverige, Danmark og Norge.

- Vi vet at det transporteres mye heroin fra Sentral-Asia til Moskva og St. Petersburg. Derfra går det videre til hele Russland og Vest-Europa, sier Kegö.

Godt betalt


- De russiske kriminelle vet godt at markedet eksisterer i de nordiske landene. Her får de ti ganger så godt betalt for varene som de gjør i Russland.

Så snart infrastrukturen er klar, kommer de store mengdene, sier Walter Kegö.