Trident Juncture

Russerne om Nato-øvelsen:
- Ødeleggende for tillit og stabilitet i regionen

I en e-post til Dagbladet kommenterer den russiske ambassaden landets varslede tester langs Norskekysten.

KRITISK TIL ØVELSEN PÅ NORSK JORD: Den russiske ambassaden stiller seg kritisk til NATO-øvelsen «Trident Juncture» på norsk jord. Her er befal Luis Penichet i den amerikanske marinen under en av øvelsene i Oppdal på torsdag. Foto: AFP
KRITISK TIL ØVELSEN PÅ NORSK JORD: Den russiske ambassaden stiller seg kritisk til NATO-øvelsen «Trident Juncture» på norsk jord. Her er befal Luis Penichet i den amerikanske marinen under en av øvelsene i Oppdal på torsdag. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en e-post til Dagbladet gir den russiske ambassaden i Oslo en offisiell kommentar knyttet til den pågående Nato-øvelsen «Trident Juncture».

Den russiske marinen varslet at de vil gjennomføre skarpskytingstester i Norskehavet torsdag, fredag og lørdag denne uka. Testene skulle etter planen skje utenfor Trøndelags- og Møre-kysten, som delvis er i det samme området som der Nato-øvelsen «Trident Juncture» foregår.

Russland har også varslet at devil utføre en ny missiltest i perioden 6 til 9. november utenfor Finnmark - mens Nato-øvelsen «Trident Juncture» pågår.

- Normal praksis

Dagbladet har stilt ambassaden en rekke spørsmål knyttet til de to varslede russiske øvelsene. I e-posten svarer ambassaden følgende:

- Aktiviteter planlagte av Russlands Forsvarstyrker i den nærmeste tid, som den russiske side har informert om på forhånd via tilsvarende kanaler, er normal praksis og gjennomføres i samsvar med folkeretten.

- Ødeleggende

I e-posten til Dagbladet påpeker den russiske ambassaden også at det i Norge har blitt gjennomført protestmasj og demonstrasjoner mot den pågående Nato-øvelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer