- Russerne vil merke de økonomiske straffetiltakene

- Når statsbudsjettet går ned, og de ikke har råd til investeringer, vil de se etter en annen vei, mener Erna Solberg.

ØKONOMISK STRAFF: Statsminister Erna Solberg sier det ikke er militære løsninger på konflikten mellom Ukraina og Russland, og mener vestlige lands økonomiske straffetiltak mot Russland etter brudd på folkeretten vil virke på sikt til at Russland må endre kurs. NATO-toppmøtet neste u ke blir det viktigste på flere tiår, mener hun. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
ØKONOMISK STRAFF: Statsminister Erna Solberg sier det ikke er militære løsninger på konflikten mellom Ukraina og Russland, og mener vestlige lands økonomiske straffetiltak mot Russland etter brudd på folkeretten vil virke på sikt til at Russland må endre kurs. NATO-toppmøtet neste u ke blir det viktigste på flere tiår, mener hun. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som et svar på Russlands annektering av Krim og militære aktivitet i Øst-Ukraina har Norge sammen andre vestlige land truffet en rekke økonomiske straffetiltak.

En meningsmåling Ipsos MMI gjorde for Dagbladet i forrige uke, viser at et flertall av norske velgere stiller seg bak de økonomiske straffetiltakene.

63, 3 prosent av de spurte mener det er riktig av Norge å innføre økonomiske straffetiltak mot Russland, mens 17, 5 prosent mener det er galt. 19,2 prosent vet ikke.

- Må svare, selv om det koster - Jeg tror undersøkelsen viser at det norske folk har sett de veldig klare bruddene på folkeretten som Russland har gjort, og at de må svares på selv om det koster oss noe.

- Noe av det flotte jeg opplever når jeg besøker bedrifter og bedriftsledere som rammes av de russiske mottiltakene, er at det er veldig klare på at for fiskerinæringen er internasjonal rett er mye av grunnlaget for ressursstyringen. Når et land bryter folkeretten, må det faktisk få reaksjoner.

Propagandakrig - Men målinger tyder på at Vladimir Putin er mer populær enn noen gang?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.