Russerne vil redde oss fra kjempe-asteroide

Asteroiden Apophis kan ramme jorda 13. april 2036.

KJEMPETREFF: Asteroiden Apophis er ikke i nærheten av like stor som himmellegemet som treffer jorda på dette illustrasjonsfotoet. Et treff fra et så stot himmellegeme som dette ville utryddet alt liv på jorden. I jordens tidlige barndom forekom slike kjempetreff. Et treff fra Asteroiden Apophis vil være kraftig nok til å endre forutsetningene for liv på jorda for alltid.
Illustrasjon: NASA / SCANPIX
KJEMPETREFF: Asteroiden Apophis er ikke i nærheten av like stor som himmellegemet som treffer jorda på dette illustrasjonsfotoet. Et treff fra et så stot himmellegeme som dette ville utryddet alt liv på jorden. I jordens tidlige barndom forekom slike kjempetreff. Et treff fra Asteroiden Apophis vil være kraftig nok til å endre forutsetningene for liv på jorda for alltid. Illustrasjon: NASA / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Jorda bombarderes konstant av himmellegemer.

De fleste er så små at de brenner opp i atmosfæren, og blir synlige som stjerneskudd over nattehimmelen. Andre treffer jorda som meteorer, men er så små at de gjør minimal skade.

Andre sammenstøt med større himmellegemer skaper enorme eksplosjoner, som kan ødelegge enorme landområder eller i verste fall utslette sivilisasjoner.

Før eller siden vil et stort himmellegeme treffe oss igjen. Asteroiden Apophis, som måler 350 meter, er sett på som asteroiden som for tiden er mest truende for oss på jordkloden.

Varierende risikoberegningerBeregningene av risikoen for at Asteroiden treffer jorda har variert kraftig siden asteroiden ble oppdaget 19. juni 2004.

I den første NASA-rapporten om asteroiden, publisert 23 desember 2004, ble sjansen for et sammenstøt med jorda beregnet til 1 til 62 (1,6 prosent). Dette gjorde asteroiden til en kategori 4-asteroide på Torino-skalaen , som måler risikoen for at jorden treffes av himmellegemer.

Noen dager senere, 27. desember samme år, ble treffrisikoen beregnet til 1 til 37 (2.7 prosent).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer