Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russeselskap kaller pokerturnering «en annerledes dugnadsjobb»

- Ulovlig, mener Lotteritilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De fleste nordmenn har en eller annen gang i løpet av livet deltatt i en dugnad. Mange har raka løv, andre har solgt lodd og andre har pakket varer i en dagligvarebutikk.

Men det er tydeligvis ikke den eneste måten å drive dugnad på. I hvert fall ifølge selskapet Russefeber.

Russefeber samarbeider blant annet med organisasjonen Children of Tomorrow, som Dagbladet.no skrev om i forrige uke.

Les: Ville kreve penger av russ hvis de ikke samlet inn nok

I november i fjor sendte selskapet ut en epost til flere russ og russebusser i Oslo. I meldingen heter det:

«TRENGER DERE FORTSATT PENGER TIL RUSSEBUSSEN?! LES DETTE!!»

Videre heter det:

«En annerledes dugnadsjobb».

EPOSTEN: Er poker en dugnadsjobb? Det heter det i hvert fall i denne eposten fra selskapet Russefeber. Skjermdump
EPOSTEN: Er poker en dugnadsjobb? Det heter det i hvert fall i denne eposten fra selskapet Russefeber. Skjermdump Vis mer

Gratisturnering

I eposten går det fram at Betway arrangerer en gratis pokerturnering, som heter Nordic Student Poker Championship (NSPC).

Ifølge eposten avholdes den i Norge, Sverige, Danmark og Finland og er verdens største turnering for studenter med 18-års grense.

I eposten heter det videre:

«Det koster ingenting å melde seg på og man kan vinne over 500 000 NOK. Dette høres vanskelig ut tenker du kanskje, men det er større sjanse dersom hele bussen går sammen, og det er mulighet å sikre seg 10 000 NOK i ekstra premie. Alle busser med mer enn 20 påmeldte deltakere er med i trekningen av ekstra-premien».

- I strid med loven

Det høres vitterlig ut som en annerledes dugnadsjobb. Og det er det. Turneringen og markedsføringen av den er nemlig ulovlig, ifølge Lotteritilsynet.

- Dette er helt klart i strid med loven, sier Trude Felde, rådgiver i Lottertilsynet, til Dagbladet.no.

I et informasjonsskriv om poker, som er lagt ut på Lotteritilsynets hjemmeside, presiserer tilsynet at gratis pokerturneringer som innebærer en markedsføring av nettspilltilbydere er i strid med forbudet mot markedsføring og formidling i lotteriloven § 11

- Det er også ulovlig å bidra til slike turneringer, og markedsføring via masseutsendte eposter er derfor også ulovlig, sier Felde til Dagbladet.no.

Lotteritilsynet vil vurdere om de skal reagere over Russefeber.

Legger seg flate

Patrick Pintzow, sentral medarbeider i Russefeber og daglig leder i selskapet Gez og styreleder i organisasjonen Children of Tomorrow, som Russefeber samarbeider tett med, legger seg flat i forhold til markedsføringen.

- Vi har bare informert bussene om muligheten til å delta på en spennende konkurranse på nett. Om Lotteritilsynet mener dette er ulovlig, må du henvende deg til pokerselskapet, skriver Pintzow i en epost til Dagbladet.no.

Han har ikke ønsket å la seg intervju av Dagbladet.no om saken, men har krevd å få alle spørsmål på epost.

- Vi har ikke drevet med verving eller markedsføring i denne forbindelse, men om turneringen er ulovlig, tar vi selvfølgelig avstand fra dette i framtiden, skriver han.

- Har vi drevet med noe som går under ulovlig markedsføring, legger vi oss flate og tar selvkritikk på dette. Vi vil på ingen måte gjennomføre noe på vegne av et pokerselskap i fremtiden uten å ha gått gjennom dette med Lotteritilsynet, skriver Pintzow.

- Hvordan kan deltakelse i en pokerturnering være en dugnadsjobb?

- Oppgaven ble beskrevet som en annerledes dugnadsjobb. På en dugnadsjobb for en russebuss er det medlemmene som samler inn eller jobber felles for å få inn penger, skriver han.

Ikke ulovlig

Finalen i Nordic Student Poker Championship spilles førstkommende lørdag i Riga i Latvia.

- Ti nordmenn drar til Riga for å spille om å bli nordisk studentmester i poker, sier Morten Petersen, country manager for Betway i Norge, til Dagbladet.no.

Han mener at turneringen og den eventuelle markedsføringen av den er fullt legitim.

- Vi avholder en gratisturnering for studenter i Riga. Jeg ser ikke hvordan den kan rammes av norsk lov, for å være ærlig. Vi har ikke fått noen henvendelse fra Lotteritilsynet overhodet i denne saken, sier han.

- Turneringen er markedsført overfor norske forbrukere?

- Ja, det er en gratisturnering. Og så vidt jeg vet, er det lovlig å spille gratis poker, akkurat som det er lovlig å spille gratis amerikaner eller vri åtter. Det ulovlig er å spille med penger som innsats, og det har vi ikke gjort i denne turneringen.

- Lotteritilsynet mener at slike turneringer kan være ulovlige fordi det er markedsføring av nettspilltilbydere?

- Vi har ikke fått noen henvendelse fra Lotteritilsynet i sakens anledning. Hva de mener får stå for deres regning.

I STRID MED LOVEN: - Det er også ulovlig å bidra til slike turneringer, og markedsføring via masseutsendte eposter er derfor også ulovlig, sier Trude Felde, rådgiver i Lottertilsynet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media