Russeslagsmål i Oslo: - 20 personer involvert

To russebusser bortvist fra Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 01.27 fikk politiet flere telefoner om et stort masseslagsmål utenfor en bensinstasjon på Skøyen.

Ifølge politiet i Oslo dreier det seg om et slagsmål mellom rundt 20 russ. Politiet melder at de har kontroll på stedet.

- Vi er der nå, og har ikke funnet noen alvorlig skadd. Fire busser skal ha vært der, og vi har kontroll på to av de. Vi jobber nå med å undersøke bussene og samle inn opplysninger om hendelsen, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

I forbindelse med slagsmålet har to busser blitt bortvist i 24 timer fra Oslo. De to bussene eies av russ fra henholdsvis Asker og Oppegård.

- Svært alvorlig Politiet har ikke funnet noen våpen i forbindelse med slagsmålet, men fikk i utgangspunktet meldinger om at noen hadde blitt alvorlig skadd.

- Så langt har vi ikke fått dette bekreftet, sier Stokkli.

Han understreker at politiet ser på hendelsen som svært alvorlig. Ifølge Stokkli har det vært flere tilløp til slagsmål mellom russ i osloområdet bare i løpet av helga.

I natt ble også fire russebusser anholdt av politiet etter steinkasting, bråk og forsøpling på Grønmo.

- At folk oppfører seg på denne måten, ser vi på som svært alvorlig. Skadepotensialet er veldig stort, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

Masseslagsmål også i Hedmark Også i andre fylker skjedde det bråk i forbindelse med russefeiringen i natt. I Hedmark ble to russebusser fra Gjøvik bortvist fra Tjuvholmen i forbindelse med slagsmål.

- Vi inn melding om at flere russ barket sammen. Da vi kom fram viste det seg at det dreide seg om flere russ som slåss rundt omkring i området, sier operasjonsleder Kjartan Vaagen.

Slagsmålet skal ha skjedd under et treff mellom et tosifret antall russbusser, ifølge politiet. I forbindelse med slagsmålet skal flere ha fått kuttskadet.

Disse ble behandlet av ambulanse på stedet.

- Det er veldig kjedelig at de holder på denne måten. Det skaper mye bråk og støy, sier Vaagen.