Russland-etterforskningen

Russisk advokat som møtte Trump jr. innrømmer at hun er Kreml-informant

President Donald Trumps sønn møtte advokaten i Trump Tower under valgkampen.

MØTTE INFORMANT: USAs president, Donald Trump, sammen med tre av barna, (f.v.) Eric, Ivanak og Donald Trump junior. Foto: REX/Shutterstock
MØTTE INFORMANT: USAs president, Donald Trump, sammen med tre av barna, (f.v.) Eric, Ivanak og Donald Trump junior. Foto: REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): I juni 2016 hadde Donald Trumps sønn, Donald Trump junior, et møte i Trump Tower i New York med den russiske advokaten Natalia V. Veselnitskaya. Trump jr. kom til møtet sammen med Trumps daværende valgkampsjef og nå bedragerisiktede, Paul Manafort, og Trumps svigersønn, Jared Kushner.

Før møtet var de blitt lovet lovet kompromitterende informasjon om Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton, og i juli delte han selv en epostutveksling mellom seg selv og en person som lovet «ødeleggende informasjon» om Hillary Clinton.

Opplysningene om møtet skapte stor oppstandelse. Det er også blitt en del av den såkalte Russland-etterforskningen hvor Robert Mueller blant annet etterforsker om det var noen form for samarbeid mellom Trump-leiren og russiske myndigheter for å påvirke det amerikanske presidentvalget.

Innrømmer informantrolle

I et intervju med NBC News innrømmer Veselnitskaya at hun ikke bare er en privatpraktiserende advokat, men også en informant for den mektige, russiske riksadvokaten, Jurij Tsjajka. Fram til nå har hun benektet at hun hadde bånd til russiske myndigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer