SELFIE-ULYKKER: Russiske myndigheter slår alarm etter en rekke dødsfall som følge av vågale selfies. Her er tre russere foran en plakat med president Vladimir Putin. Foto: AFP PHOTO / OLGA MALTSEVA
SELFIE-ULYKKER: Russiske myndigheter slår alarm etter en rekke dødsfall som følge av vågale selfies. Her er tre russere foran en plakat med president Vladimir Putin. Foto: AFP PHOTO / OLGA MALTSEVAVis mer

Russisk alarm: - En kul selfie kan koste deg livet

Rystes av dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russisk politi og myndighetene har startet en kampanje etter over hundre skader og flere titalls dødsfall som følge av såkalte selfies i 2015.

Nå slår myndighetene alarm.

- En kul selfie kan koste deg livet, sier Yelena Alexeyeva, en talskvinne for innenriksministeren til AFP.

- Vi har merket et økende antall ulykker forårsaket av folk som liker å ta bilde av seg selv. Dette er et stort problem, sier Alexeyeva.

Flere stygge og alvorlige selfie-ulykker har rammet russere det siste året. I mai skjøt ei 21 år gammel kvinne fra Moskva seg selv i hodet mens hun skulle posere med en pistol. Kvinnen ble alvorlig skadd, men overlevde.

En tenåring omkom samme måned da han skulle ta et bilde mens han klatret på togskinner. Han omkom etter at han kom i kontakt med strømlinjene.

I januar sprengte to unge menn seg selv i lufta etter at de poserte med en håndgranat. Mobiltelefonen og selfien overlevde eksplosjonen.

Russiske myndigheter har laget en video som skal vise hvilke sikkerhetshensyn som må tas for personer som vil ta selfier.

- Alle må være klare over at jakten på et høyt antall likes kan føre til døden, sier Alexeyeva.