Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russisk ambassadør møtte flere Clinton-rådgivere under valgkampen, ifølge Kreml

Trump-leiren har fått kritikk for møter med Russlands ambassadør til USA. Nå går Russland selv ut og forteller at samme ambassadør hadde møter med Clinton-rådgivere.

RUSSLAND-MØTE: Hillary Clintons rådgivere hadde flere møter med den russiske ambassadøren til USA, slik også Trumps folk hadde, sier en talsmann for den russiske presidenten. Foto: AP / NTB scanpix
RUSSLAND-MØTE: Hillary Clintons rådgivere hadde flere møter med den russiske ambassadøren til USA, slik også Trumps folk hadde, sier en talsmann for den russiske presidenten. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands ambassadør til USA - Sergej Kisljak - møtte noen av rådgiverne til Hillary Clinton før presidentvalget i november i fjor.

Det melder en talsmann for Kreml - Russlands regjering.

- Hvis du ser på noen av dem som var tilknyttet Hillary Clintons valgkamp, vil man trolig se at ambassadør Kisljak hadde mange møter av den typen, sier Dmitrij Peskov, talsmann for Russlands president Vladimir Putin, i et intervju med CNN søndag.

Ifølge Peskov dreide møtene seg ikke om valg og valgprosess, og han avviser nok en gang at Russland blandet seg inn i den amerikanske valgkampen for å påvirke utfallet av presidentvalget, slik amerikansk etterretning har konkludert med.

Flere personer med tilknytning til Donald Trump har blitt kritisert for å ha møtt den russiske ambassadøren til USA før Trump ble president.

Peskov hevder i CNN-intervjuet at Russland har blitt «demonisert» av de mange påstandene.

President Trump har sagt at han er klar til å samarbeide med Moskva, men det er enn så lenge ikke klart når han og Putin skal ha sitt første møte ansikt til ansikt. De to har kun snakket med hverandre på telefon.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media