<strong>LESERBREV:</strong> Den russiske presidenten Vladimir Putins mann i Danmark, Mikhail Vanin, har forårsaket både bekymring og uro med sitt leserinnlegg i Jyllands-Posten. Foto: Jon Terje Hansen
LESERBREV: Den russiske presidenten Vladimir Putins mann i Danmark, Mikhail Vanin, har forårsaket både bekymring og uro med sitt leserinnlegg i Jyllands-Posten. Foto: Jon Terje Hansen Vis mer

Russisk ambassadør truer Danmark med angrep

- Det er selvfølgelig deres beslutning, jeg vil bare minne dere på at dere vil miste både penger og sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et debattinnlegg i den danske avisa Jyllands-Posten advarer den russiske ambassadøren Mikhail Vanin om at Danmark kan bli et mål for et mulig russisk atomangrep.

- Vil miste både penger og sikkerhet Det vil i så fall være dersom Danmark slutter seg til Natos missilforsvar.

Formålet til NATOs rakettskjold er å dekke alle NATO-landene og å forsvare store deler av Europa mot eventuelle missilangrep. Helt siden etableringen i 2012 har Russland vært i sterkt i mot ordningen.

- Skjer det, blir danske krigsskip mål for russiske atommissiler, sier han til Jyllands-Posten, og fortsetter:

- Danmark vil bli del av trusselen mot Russland. Det vil bli mindre fredelig, og forholdet til Russland vil ta skadet. Det er selvfølgelig deres beslutning, jeg vil bare minne dere på at dere vil miste både penger og sikkerhet. Samtidig råder Russland over missiler, som garantert kan trenge gjennom det fremtidige globale missilforsvarssystemet.

Advarer mot eskalering Vanin er Russlands ambassadør til Danmark, og debattinnlegget har vekket mye oppmerksomhet i nabolandet.

<strong>SKREV DEBATTINNLEGG:</strong> Ambassadør Mikhail Vanin advarer Danmark mot å slutte seg til Natos missilforsvar. Foto: AP
SKREV DEBATTINNLEGG: Ambassadør Mikhail Vanin advarer Danmark mot å slutte seg til Natos missilforsvar. Foto: AP Vis mer

- Hvis han har sagt det, er det selvfølgelig uakseptabelt. Russland vet utmerket godt, at Natos missilforsvar er defensivt og ikke vendt mot dem. Vi er uenige med Russland om mange viktige ting, men det er viktig at tonen mellom oss ikke eskalerer, sier utenriksminister Martin Lidegaard til Jyllands-Posten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer