Russisk avis: Avslører Putins plan

Ifølge kilder til det uavhengige russiske nettstedet Meduza har Russlands president Vladimir Putin ingen planer om å avslutte krigen i Ukraina, og pønsker isteden på en avledningsmanøver for å forbedre en ny offensiv.

NY OFFENSIV: Russlands president Vladimir Putin har ifølge Meduza ingen planer om å avslutte krigen i Ukraina. Her avbildet under en tale etter toppmøtet for ledere fra Samveldet av uavhengige stater (CIS) i Astana i Kasakhstan fredag. Foto: NTB/Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
NY OFFENSIV: Russlands president Vladimir Putin har ifølge Meduza ingen planer om å avslutte krigen i Ukraina. Her avbildet under en tale etter toppmøtet for ledere fra Samveldet av uavhengige stater (CIS) i Astana i Kasakhstan fredag. Foto: NTB/Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kreml har i det stille forsøkt å få omverdenen til å overtale Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og den ukrainske ledelsen tilbake til forhandlingsbordet, skriver den uavhengige russiske nettavisa Meduza.

Ifølge kilder til avisa har forslagene fra den russiske ledelsen blitt rettet mot Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og andre ikke-navngitte vestlige ledere. Tyrkia har tidligere tilbudt seg å megle mellom Ukraina og Russland.

Russland og Ukraina har gjennomført flere runder med forhandlinger siden den russiske invasjonen 24. februar, men Zelenskyj har de siste ukene slått fast at det nå er uaktuelt å gjenoppta fredssamtalene.

Den ukrainske presidenten har sagt at han ikke vil føre noen samtaler med Putin etter at Kreml hevdet å ha annektert fire regioner i Ukraina.

Retrett i Kherson

Ifølge tre kilder nær Kreml har Russland utviklet et nytt «taktisk alternativ» som innebærer å enes med Ukraina om en midlertidig våpenhvile.

Den russiske ledelsen mener at forhandlingene kan foregå mellom russiske og ukrainske delegater - uten at presidentene selv behøver å delta, skriver avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer