Russisk avis:
Stenger grensene

Det uavhengige russiske nettstedet Meduza melder at myndighetene i Russland vil stenge grensene for menn i tjenestedyktig alder.

STENGER: Russlands president Vladimir Putin planlegger å stenge grensene ut av landet for menn i tjenestedyktig alder, skriver den Meduza. Foto: Russian Presidential Press Service via AP
STENGER: Russlands president Vladimir Putin planlegger å stenge grensene ut av landet for menn i tjenestedyktig alder, skriver den Meduza. Foto: Russian Presidential Press Service via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det uavhengige russiske nettstedet Meduza melder at myndighetene i Russland vil stenge grensene for menn i tjenestedyktig alder. Det opplyser to kilder tett på presidentens kabinett til avisa.

Kildene forteller avisa at den mest sannsynlige datoen for grensestengingen er 28. september - dagen folkeavstemningene i de selvæklærte republikkene Donetsk og Luhansk, samt russisk-kontrollerte områder i Kherson og Zaporizjzja-regionene i Ukraina.

Folkeavstemningene handler om eventuell innlemmelse i Den russiske føderasjonen.

Onsdag denne uken holdt Russlands president vladimir Putin en tale hvor han annonserte delvis mobilisering av russiske reservestyrker i landets pågående angrepskrig mot Ukraina.

Siden da har tusenvis av russere forlatt landet, både via fly og grenseoverganger.

Lørdag meldte det statlige, russiske nyhetsbyrået RIA at Putin har signert en ny lov som kan gi opptil 10 års fengsel for soldater som overgir seg frivillig.

Ifølge nyhetsbryåret er minstestraffen 3 år i fengsel. Loven åpner imidlertid for at en førstegangsforseelse kan sees bort ifra dersom soldaten sørget for å bli sluppet fri, returerer til sin enhet eller ikke begår annen kriminalitet i løpet av sin tid i fangenskap.

RIA spesifiserte ikke hvilke kritierer som ligger til grunn for å anse noe som frivillig overgivelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer