Russisk bandeleder tatt i Tromsø

Interpol-etterlyste Oleg Zjdanov tatt på flyplassen. Banden hans skal stå bak nattklubb-skyting.

PEPRET MED KULEHULL: Her er kulehullene som viser gjengens brutale angrep på nattklubben Purga i Murmansk i fjor sommer. Gjengens leder Oleg Zjdanov (innfelt) er nå i Tromsø-politiets varetekt, etter å ha blitt arrestert på Tromsø lufthavn Langnes lørdag 1. juni. Foto: Nordlys/russisk politi
PEPRET MED KULEHULL: Her er kulehullene som viser gjengens brutale angrep på nattklubben Purga i Murmansk i fjor sommer. Gjengens leder Oleg Zjdanov (innfelt) er nå i Tromsø-politiets varetekt, etter å ha blitt arrestert på Tromsø lufthavn Langnes lørdag 1. juni. Foto: Nordlys/russisk politi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Nordlys): En gjengleder fra Murmansk ble for få dager siden arrestert på Tromsø lufthavn Langnes, melder Nordlys.no.

Da hadde den arresterte russeren Oleg Zjdanov, født 1966, vært etterlyst av Interpol siden 30. mars i år.

Kriminelle forhold Banden han ifølge russisk politi er leder av, er oppkalt etter ham og er mistenkt for å stå bak en rekke kriminelle forhold i den nordvestrussiske havnebyen på Kolahalvøya.

Det opplyser politiet i Murmansk på sine egne nettsider.

Zjdanovskij-banden skal blant annet ha stått bak skyting på nattklubben Purga i Murmansk i fjor sommer, der én person ble drept, skriver flere russiske medier, deriblant Ria Novosti.

Russisk politi opplyser at gjenglederen stakk av fra Russland i desember i fjor, da en av hans nærmeste i kretsen rundt ham ble tatt av politiet.

Stoppet på flyplassen Det har utgått en internasjonal arrestordre, noe som gjorde at han til slutt ble stoppet på flyplassen i Tromsø.

- En russisk borger kom reisende med fly fra London til Tromsø på lørdag. Han var etterlyst via Interpol. Politiet i Tromsø ble varslet om at han var på flyet og at han var ønsket pågrepet. Politiet pågrep ham ved ankomst her, forteller politiadvokat Elin Nordgård Strand i Troms politidistrikt til Nordlys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer