Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russisk barneombud anklager Norge for «barneterror»

Ber internasjonale menneskerettsorganisasjoner ta grep.

 VIL KJEMPE:  Barneombud Pavel Astakhov sa på Twitter fredag at han sammen med det russiske utenriksdepartementet «fortsetter kampen mot barneterror fra Norge og Finland mot våre landsmenn», melder Itar-Tass. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
VIL KJEMPE: Barneombud Pavel Astakhov sa på Twitter fredag at han sammen med det russiske utenriksdepartementet «fortsetter kampen mot barneterror fra Norge og Finland mot våre landsmenn», melder Itar-Tass. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barneombud Pavel Astakhov sa på Twitter fredag at han sammen med det russiske utenriksdepartementet «fortsetter kampen mot barneterror fra Norge og Finland mot våre landsmenn», melder Itar-Tass.

Astakhov oppgir å ha overlevert opplysninger om 55 tilfeller der barn fra russiske familier er tatt hånd om i Norge til russiske myndigheter med sikte på en gransking.

- Vi krever fra de internasjonale menneskerettsorganisasjonene, i tillegg til USA og Europarådet, at de retter oppmerksomheten mot «barneterroren» i Norge, skriver det russiske barneombudet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling