Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russisk bjørn ble alkoholiker

Bjørnen Popatpytj (7) ranglet omkring med sin alkoholiserte dyrepasser. Nå er han på tvangsavrusning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sju år gamle bjørnen Popatpytj ble god venn med Misja som tok hånd om han. Kanskje for god. For Popatpytj begynte å supe i seg vodka like ofte som bjørnepasseren, og ble alkoholiker.

Nå er bjørnen Popatpytj på tvangsavrusning, til Misjas store sorg, skriver Afonbladet. Men det er den russiske avisa Komsomolskaja Pravda som først fortalte historien om Popatpytj:

Bjørnen ble tatt hånd om som ettåring, av en russisk forretningsmann. Forretningsmannen hadde bjørnen i et bur på eiendommen sin like utenfor Moskva, og tjente penger på ham.

Popatpytj pleide å balansere på bakbeina og vise fram andre kunster, mens eieren tok betalt av besøkende for at de skulle få se på og bli fotografert sammen med bjørnen.

Men så havnet forretningsmannen i fengsel, og gårdsgutten Misja tok over ansvaret for både huset og bjørnen.

Misja tok seg gjerne en god klunk vodka, ofte så mye som ei flaske om dagen. Han lot etter hvert bjørnen Popatpytj få smake på vodkaen, gjerne blandet med litt honning eller andre søtsaker.

Popatpytj vennet seg til stadig større mengder vodka, og de to, bjørnen og dyrepasseren, ble ofte sett sammen ravende rundt utenfor byen. Helt til naboene syntes det ble for mye og slo alarm.

Til tross for at bjørnepasseren Misja strigråt ble den alkoholiserte Popatpytj tatt med til en rusfri tilværelse i en park på den andre siden av Moskva. Nå får han bare vann og melk.

<B>RANGLEFANTER: </B>Bjørnen Popatpytj (7) ravet omkring med sin alkoholiserte dyrepasser, helt til naboene slo alarm.<br>Illustrasjonsfoto: SCANPIX/REUTERS
Hele Norges coronakart