Russisk bomskudd da Putin skulle vise ildkraft på Krim

Den russiske marinens oppvisning gikk ikke som planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For noen dager tilbake avholdt Russland sin årlige militære parade til minne om seirene til den russiske marinen, skriver The Independent.

Marinen viste bokstavelig talt «ildkraft» på sjøen i Sevastopol, på den russiskannekterte Krimhalvøya, en anneksjon store deler av det internasjonale samfunnet ikke anerkjenner. Det russiske militæret viste fram ei flåte på 20 skip, 35 fly, 10 hjelpefartøy og 21 andre fartøy som skal bistå kystvakten.

Paraden skulle være et show som viser russernes militære styrke, ferdigheter og evner. Men det spørs om det tilskuerne var vitne til, skremmer NATO-landene, som tidligere har advart mot russernes militære aggresjon og tilstedeværelse i Øst-Europa. 

Falt i vannet Under en angrepsdemonstrasjon avfyrte fregatten «Ladnyj» et missil som skulle treffe simulerte mål i havet. Angrepet gikk imidlertid ikke som planlagt, og en video tatt opp av en tilskuer viser missilet som stuper i havet i stedet for å treffe målet.

På videoen ser man hvordan raketten utfører en serie med loops, før den faller ned i havet.

Putin var imidlertid ikke vitne til den mislykkede avskytningen. Han deltok i stedet på feiringen i byen Baltijsk, i Østersjø-enklaven Kaliningrad.

Økt russisk aggresjon Vladimir Putin har startet en sterk russisk tilstedeværelse i Atlanterhavet, som et svar på NATOs opprustning og plassering av soldater i Øst-Europa.

Den russiske marinen vil motta 10 nye krigsskip og mer enn 40 støttefartøy innen utgangen av året, ifølge sjefkommadør Viktor Chirkov i det russiske militæret.

Den militære paraden ble startet opp i 1939 under det daværende Sovjet-regimet, men feiringen ble oppløst i 1980. Putin fikk den imidlertid startet opp igjen i 2013.

SMILER IKKE: Russlands president, Vladmir Putin, var trolig ikke fornøyd med avfyringen av missilet under marinenes årlige parade. Foto: AP Photo / Paul Sancya
SMILER IKKE: Russlands president, Vladmir Putin, var trolig ikke fornøyd med avfyringen av missilet under marinenes årlige parade. Foto: AP Photo / Paul Sancya Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer