Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russisk cruiseskip fast i isen i Antarktis

Om bord er mer enn 100 vitenskapsfolk, journalister og turister.

FAST I ISEN: Isbryteren og cruiseskipet Kapitan Khlebnikov sitter fast i isen i Antarktis. AFP PHOTO/Zelfa Silva/Antartica Expeditions
FAST I ISEN: Isbryteren og cruiseskipet Kapitan Khlebnikov sitter fast i isen i Antarktis. AFP PHOTO/Zelfa Silva/Antartica Expeditions Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En russisk isbryter som også brukes som cruiseskip sitter fast i isen i Antarktis. Om bord i fartøyet Kapitan Khlebnikov er mer enn 100 vitenskapsfolk, journalister og turister.

Verken disse passasjerene eller mannskapet om bord svever i noen fare, sa en talsmann for rederiet som eier skipet tirsdag. En argentinsk tjenestemann anslo at fartøyet ville bli tre til seks dager forsinket på turen tilbake til havnebyen Ushuaia lengst sør i Argentina.

Kapitan Khlebnikov befant seg tirsdag i en bukt nær øya Snow Hill utenfor nordkysten av Antarktis. Den kom seg ikke ut fordi utløpet av bukta var stengt av tykk is, opplyste samferdselsdepartementet i Moskva.

- Alt er rolig om bord i isbryteren, og verken mannskapet eller passasjerene er i fare, het det i en kunngjøring fra departementet. Temperaturene i området ligger ifølge britiske meteorologer på mellom 7 og 11 kuldegrader.

Mange av passasjerene om bord i Kapitan Khlebnikov er briter som har betalt opp til 10.000 pund eller nærmere 95.000 kroner for turen. Skipet har med seg et helikopter, som kan brukes til evakuering om noen om bord skulle bli akutt syk.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media