Russisk diplomat tatt for fyllekjøring på Frogner

Forholdet er registrert som en straffesak, som da ikke normalt forfølges siden han har diplomatisk immunitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En natt i september fikk politiet tips om at en ambassadebil hadde kjørt inn i en parkert bil på Frogner. Sjåføren viste seg å være en full russisk diplomat.

Politiet i Oslo fikk tips om trafikkuhellet natt til lørdag 30. september, melder VG. Føreren fremsto som tydelig beruset. Han forsøkte å gå fra ulykkesstedet, men ble pågrepet av en politipatrulje etter kort tid.

UD har bekreftet at den russiske sjåføren hadde diplomatisk immunitet. Han har jobbet som etterretningsoffiser for GRU – en militær etterretningstjeneste – ved Den russiske ambassaden i Oslo.

Ifølge VG var han lite samarbeidsvillig, blant annet fordi han nektet utåndingsprøve. Politipatruljen har beskrevet den russiske diplomaten som «åpenbart beruset» og «sjanglende» – samt at det dunstet alkohol av ham på lang avstand.

- Forholdet er registrert som en straffesak, som da ikke normalt forfølges siden han har diplomatisk immunitet. Det er UD som håndterer saken videre i forhold til ambassaden, sier avsnittsleder Frode Andreassen i Oslo politidistrikt.

Den russiske ambassaden ønsker ikke å kommentere saken overfor avisa.

Vanligvis innkaller UD representanter fra ambassaden til et møte for å gå gjennom rapporten. Slike saker ender gjerne med at mistenktes arbeidsforhold i Norge avsluttes og vedkommende returneres til sitt hjemland.

- Vi ser alvorlig på lovbrudd og følger opp saken etter gjeldende rutiner, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad i UD.