Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russisk eks-spionsjef skutt

Anatoly Trofismov drept på åpen gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ukjente gjerningsmenn åpnet ild mot generaloberst Anatoly Trofimov mens han satt i bilen på en gate nord i Moskva. Han ble drept på stedet, melder nyhetsbyrået Interfax.

Attentatet skjedde ved 19.30-tida i går kveld. Trofimov var visesjef i Russlands hemmelige politi (FSB) under president Boris Jeltsin - organisasjonen som i stor grad overtok for sovjettidas spionbyrå KGB. Han ble sparket som visesjef i 1997 på grunn av en regnskapsskandale, og var har også vært sjef for FBS-kontoret i den russiske hovedstaden.

Også Trofimovs kone, som satt i bilen, ble truffet av kuleregnet. Hun er alvorlig såret og svever mellom liv og død på sykehus, melder nyhetsbyrået ITAR-Tass. Attentatmennene skal ha kjørt opp på siden av den tidligere etterretningssjefens bil og åpnet ild med automatvåpen. Flere medier i Russland spekulerer i om det er snakk om et leiedrap relatert til lysskye forretningsvirksomheter.

Det er nesten blitt vanlig at ledende forretningsfolk og politikere angripes i Russland - ofte i forbindelse med lysskye forretningsaktiviteter og mafiavirksomhet. Forrige måned ble sjefen for Russlands statseide energinett utsatt for et bombeangrep og automatild da han ble kjørt til jobb i en pansret bil.

I fjor sommer ble redaktøren for russiske Forbes Magazine skutt og drept utenfor sitt kontor i Moskva.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!