Russisk ektepar dømt for spionasje i Tyskland

Retten kjenner ikke deres egentlige navn.

«EKTEPARET ANSCHLAG»: Ekteparet som kaller seg Heidrun og Andreas Anschlag, fotografert i retten i Stuttgart. Foto: MARIJAN MURAT / EPA / NTB SCANPIX
«EKTEPARET ANSCHLAG»: Ekteparet som kaller seg Heidrun og Andreas Anschlag, fotografert i retten i Stuttgart. Foto: MARIJAN MURAT / EPA / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et russisk ektepar må tilbringe de neste årene i fengsel etter å ha blitt funnet skyldige i spionasje.

På grunn av hemmelig agentvirksomhet ble mannen tirsdag av en domstol i Stuttgart dømt til seks og et halvt års fengsel, mens kona ble dømt til fem og et halvt år.

Begge har hatt pass som tilsynelatende var utstedt i Østerrike, og hvor navnene er oppgitt å være Heidrun og Andreas Anschlag. De to agentenes virkelige identitet kjenner heller ikke retten.

Som hemmelige agenter har de to utlevert flere hundre dokumenter fra EU og NATO til den russiske etterretningstjenesten SVR, fastslår domstolen i Stuttgart. Dokumentene har paret fått fra en ansatt i utenriksdepartementet i Nederland. Paret hadde på samme tid to boliger i Tyskland, en i Marburg i Hessen og en i Balinger i Baden-Württemberg.

(NTB)