Kannibalisme:

Russisk ektepar skal ha drept og spist 30 mennesker

Skal ha blitt avslørt da mannen mistet telefonen sin. Kvinnen skal ha tilstått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Ekteparet skal ha drevet sin virksomhet i Krasnodar-regionen, mellom Krim-halvøya og Kaukasus, helt sør i Russland. Politiet kom på sporet av saken fordi mannen mistet telefonen sin.

Rystende bilder

På telefonen som ble funnet av noen veiarbeidere skal det ha vært et bilde av mannen som poserte mens han holdt et kvinne-hode og en arm i hendene, skriver Bloknot Krasnodar.

Saken er også omtalt i det normalt pålitelige nettstedet News Ru. og av Russlands største avis Komsomolskaja Pravda. News Ru. sier det skal dreie seg om 30 drepte mennesker. Veiarbeiderne gikk til politiet da de fant bildet på telefonen. Slik skal saken ha blitt nøstet opp.

Dagbladet kan ikke presentere linkene til artiklene i Bloknot Krasnodar og Komsomolskaja Pravda, fordi bildene der er så rystende at de ikke kan publiseres i Dagbladet.

Kvinnen har tilstått

Kvinnen har, ifølge Bloknot Krasnodar, tilstått drapene. I løpet av natt til idag skal politiet ifølge News Ru. ha funnet restene av åtte mennesker der ekteparet bor.

Det skal også være funnet en rekke mobiltelefoner som skal ha tilhørt ofrene, samt videomateriale, og det som beskrives som oppskrifter på hvordan man lager matretter av menneskekjøtt. På et av bildene er det et stekt menneskehode på et fat.

Et bilde er datert 8. desember 1999. Det betyr at drapene kan ha pågått i hvert fall i nesten 20 år. Kvinnen har gjenkjent mer enn 30 mennesker ut fra bilder av folk som har forsvunnet i området, skriver Bloknot Krasnodar.

De fleste som er drept skal være kvinner. Mannen var tidligere på sjekke-sider på nettet, der han kan ha funnet sine ofre, tror russiske medier.

Mannens forklaring

Mannens forklaring på bildet som nå er utgangspunkt for etterforskingen, er at han fant ei død kvinne i skogen, og at han skar av hodet og armen på kvinnen og tok bilde av det. Han forklarer ifølge politiet at det var en dumhet av ham å gjøre det han så langt har forklart.

Kvinnen var tidligere helsesøster på en skole for piloter i nærheten av der ekteparet bor. Kvinnen skal være 45 år. Pilot-skolen lærer opp piloter for det russiske flyvåpenet. Mannen jobber som alt-mulig-mann med å pusse opp leiligheter i området. Det er ikke klart hvor gammel han er.

Hvis politiet stadfester at ekteparet har drept og spist 30 mennesker, så er det den nest største kannibal-saken i Russland. «Bitsjevskij maniak» - galningen fra Bitsjevsk - en bydel i Moskva, drepte og spiste 49 mennesker på begynnelsen av 2000-tallet.