Russisk etterretning har hacket Demokratene

- De har utgitt flere e-poster, sier Hillary Clinton til Fox News.

ANGREP: Det Demokratiske partiet har blitt utsatt for et hackeangrep utført av russisk etterretning. Foto: Reuters / NTB scanpix
ANGREP: Det Demokratiske partiet har blitt utsatt for et hackeangrep utført av russisk etterretning. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hillary Clinton sier at russisk etterretning har hacket noen datamaskiner som tilhører hennes parti, Demokratene, skriver Reuters.

I en uttalelse anklager Clinton republikanernes representant, Donald Trump, for å vise støtte til Russlands president, Vladimir Putin.

- Vi vet at russisk etterretning hacket seg inn på partiets datamaskiner og vi vet at de har utgitt flere e-poster, sa Clinton i et intervju med Fox News i dag.

Fredag var det også spekulasjoner rundt et mulig hackeangrep mot demokratene. Da var det kilder nær Clinton som uttalte seg, men nå er det altså bekreftet av Hillary selv.

President Barack Obama har tidligere sagt at russere står bak flere angrep.

«Det vi vet er at russerne hacker våre systemer. Ikke bare offentlige systemer, men private systemer.»

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange har i et intervju med CNN sagt at de har mye materiale å gi ut. De ønsker ikke å oppgi kilden til lekkasjen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer