Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Russisk etterretning organiserer asylreiser

Sier en russisk grensevakt til finske medier.

FLYKTNINGESTRØM TIL FINLAND: Asylsøkere ankommer grensa mellom Finland og Russland ved Salla. Foto: LEHTIKUVA / Jussi Nukari / NTB scanpix
FLYKTNINGESTRØM TIL FINLAND: Asylsøkere ankommer grensa mellom Finland og Russland ved Salla. Foto: LEHTIKUVA / Jussi Nukari / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske etterretningstjenesten FSB er med på å organisere transport av asylsøkere i Russland til den finske grensen, s

Organiseringen skal angivelig skje i samarbeid med distriktsforvaltningen i Kandalaksja og den russiske grensekontrollen.

Ifølge grensevakten er etterretningstjenesten FSB også med på å bestemme hvilke personer som skal reise når, og hvilke biler som får kjøre til grensen. Grensevaktene blir til enhver tid orientert om hvor bilene er og når de kommer. Barnefamilier blir prioritert, hevder han.

Nesten 400 mennesker har søkt asyl i Finland ved grenseovergangene i Lappland. De fleste er fra Afghanistan, Irak, India og Nepal.

Reporter fra det finske nyhetsbyrået FNB forteller at en rekke biler, med russisk-utseende sjåfører og med flyktninger i passasjersetene, sto oppstilt lørdag ved stedet Alakurtti, som ligger mellom finskegrensen og byen Kandalaksja i Russland. Passasjerene var fra Pakistan og Afghanistan, og de hadde vært på reise i tre uker.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media