Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russisk fiolinist falt i graven

En russisk fiolinist endte bokstavelig talt i graven, da han falt ned i orkestergraven på det ærverdige Bolsjoj-teatret og omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

65 år gamle Viktor Sedov spilte andrefiolin og var en av veteranene i orkesteret ved det verdensberømte opera- og balletthuset i Moskva.

Sedov kjente den gamle bygningen ut og inn, og det er derfor uklart hvordan ulykken kan ha skjedd.

- Viktor Sedov, som hadde arbeidet ved Bolsjoj i nesten 40 år, falt ned i orkestergraven tirsdag og døde onsdag på sykehuset som følge av skadene han pådro seg, forteller teaterets talskvinne Katerina Novikova.

Andrefiolinisten var elsket av musikerne og danserne ved Bolsjoj som følge av sine gode sans for humor og sin usedvanlige visdom, legger hun til.

Tidligere i år havnet Bolsjoj i medienes søkelys etter at det ærverdige teaterets kunstneriske leder Sergej Filin fikk kastet syre i ansiktet.

En av stjernene ved balletten, Pavel Dimitritsjenko, tilsto å ha stått bak angrepet, som hevn for at kjæresten Angelina Vorontsova ikke fikk en hovedrolle.

Noen uker senere anklaget den tidligere danseren Anastasia Volotsjkova direktøren for Bolsjoj, Antatolj Iksanov, for å ha gjort balletten til «en gigantisk bordell» der kvinnelige dansere ble tvunget til å ligge med rike stamkunder.

Iksanov ble avsatt, og den tidligere lederen for Stanislavskij-teateret i Moskva, Vladimir Urin, fikk i oppdrag å rydde opp i skandalene ved teateret.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling