Russisk flykaprer ble overmannet

Russiske sikkerhetsstyrker overmannet i dag en mann som kapret et fly underveis fra Magadan i Øst-Russland til Moskva. Ingen av de 147 passasjerene kom til skade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kapreren viste seg å være en 59 år gammel pensjonist, som ifølge politiet har psykiske skader.

Mannen truet besetningen og passasjerene med noe som lignet en bombe, og sa at han ville sprenge flyet i lufta, dersom han ikke fikk en million dollar i kontanter og fritt leide til Sveits. Bomben viste seg senere å være falsk.

Da Iljusjin 62-flyet landet i Moskva, trodde myndighetene først at det var opp til fem kaprere om bord, og sikkerhetsstyrkene på Sjeremetjo-flyplassen ble satt i høyeste beredskap.

Overmannet

Etter 45 minutter lot kapreren 48 av passasjerene forlate det omringede flyet. En halv time senere kom mannen selv ut på flytrappen for å forhandle, men han ble umiddelbart overmannet av spesialtrent anti-terrorpoliti.

Deretter kunne resten av passasjerene gå fra borde. Åtte av dem var barn. Flyet som ble kapret, tilhører det lille selskapet Magma.

Russland har de siste årene vært spart for flykapringer, etter at en rekke fly ble kapret på 1980- og begynnelsen av 1990-tallet.

Kapringen er den første i Russland på to år. Den kom bare fire dager etter at et militært transportfly styrtet i Sibir og minst 67 mennesker omkom.

Gardermoen

I 1995 opplevde russerne to dramatiske kapringer. I 1994 ble et Tupolev-fly kapret på vei til St. Petersburg, men kapreren overga seg under mellomlanding i Tallinn i Estland.

Et Aeroflot-fly på vei fra Baku i Aserbajdsjan til Perm i Russland ble kapret av tre iranere og landet på Gardermoen i 1993.

(NTB)

OVERMANNET: </B> Spesialtrente politistyrker omringet Il-62-flyet etter at det landet på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva onsdag. Kapreren ble overmannet, og ingen av passasjerene kom til skade.